Vaaleihin tasan kaksi viikkoa – Keskustan ehdokkaita vietiin vauhdilla sunnuntaina

0
Kansanedustaja Mikko Savolaa vastaanottajassa Lehtimäen entisellä kunnantalolla olivat vasemmalta Tapio Laaja Kuortaneelta sekä lehtimäkeläiset Kauko Ukonmäki, Kuisma Kujala ja Pasi Leikkari (kyykistyneenä). (JS/jpnews.fi)

Jouko Siirilä/J-Pnews

Ähtäristä käsin seutukuntaa jo kaksi kautta Suomen eduskunnassa edustaneen Mikko Savolan vaalikampanjointi näyttää jo kymppitonnin juoksijan menolta, kun matkaa maaliin on matkaa enää kaksi kierrosta. Sunnuntaina mies oli liikkeellä Alavuden kaupungintalolla, Alastaipaleella, Lehtimäellä ja päivän päätteeksi Alajärvellä.

Kahdella ensimäisellä etapilla matkassa oli myös toukokuun lopulla pidettävien europarlamenttivaalien ehdokas, tälläkin hetkellä istuva euroedustaja keskustan riveistä, Mirja Vehkaperä. Brysselin kone vaati häntä siirtymään Ähtärin jälkeen kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa Savolan jatkaessa matkaa.

Lehtimäen entisen kunnantalon valtuustosalissa Mikko Savola kohtasi puolueensa ja menestyksensä kannalta kenties uskollisimmat puolestapuhujat. Mies loi parikymmenminuuttisessa puheessaan katsauksen menneeseen kahteen kauteen ja sopeutumiseensa talon tavoille, ensin yhden kauden oppositiosta ja sitten viime kaudesta hallitus- ja pääministeripuoleen jäsenenä.

Yleisesti ottaen maaseudun kannalta Mikon puhe kiteytyi lopussa samaan viestiin, josta Mirja Vehkaperä muistutti aiemmin puheessaan Alavudella: syystä tai toisesta mitkään muut puolueet eivät ole näkyvästi puolueina halunneet profiloitua koko Suomen, maakuntien ja alueiden asukkaiden ja elinkeinotoiminnan edellytysten turvaajiksi.

Eino Uusitalon testamentti mielessä kohti vaaleja

Kaupunki-maaseutu -vastakkainasettelusta pitäisi Vehkaperän mielestä päästä eroon, koska molemmat asumismuodot voisivat tukea toinen toistaan ja asukkaat niissä vaikuttaa yhdessä koko maan parhaaksi. Silti signaaleja näiden rintamalinjojen purkautumisesta saa edelleenkin hakea mediasta ja muiden puoleiden linjauksista.

Lehtimäellä Mikko Savola toisti edesmenneen ministeri Eino Uusitalon hänelle antaman pääviestin ensimmäisen kauden ollessa aluillaan vuonna 2011.

– Hän sanoi minulle kutakuinkin näin: Keskusta on se ainut puolue, joka näistä meidän alueista huolehtii. Niin se on ollut ennen ja niin se on jatkossakin.

Mikko Savolan lisäksi Lehtimäen valtuustosaliin ilmaantuivat Savolan jälkeen illan mittaan keskustaehdokkaat Petri Lahti Ilmajoelta, Antti Joensuu Alajärveltä ja Anne Niemi Vimpelistä. Puhetta illassa johti Kauko Ukonmäki.

Mikko Savolan vaalipuhe Lehtimäellä sunnuntai-iltana ennen pikaista siirtymistä Alajärvelle vastaavaan tilaisuuteen huipentui muistikuviin kahdeksan vuotta sitten alkaneen edustajakauden alusta.

 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI