Vaarallinen hirvikolari ”Rantatiellä” – Kaksi autoa törmäsi samaan hirveen!

0
Tämä onnettomuus sattui pian auringonlaskun jälkeen, joka on luonnossa yleensä hirvien vilkkainta liikkeelläoloaikaa. (Kuvituskuva/K-Media/arkisto)

Liikenneonnettomuus sattui seutukuntamme rannikkoseudulla keskiviikkona alkuillasta vähän ennen kello viittä. Valtatietä Vöyrillä matkannut henkilöauto törmäsi tielle nousseeseen hirveen, joka sinkoutui rajun törmäyksen voimasta vastaantulevan liikenteen eteen. Vastaan tulevien kaistalla liikenteessä ollut ajoneuvo ei ennättänyt myöskään väistää eteen ajoradalle ilmestynyttä hirvieläintä.

Pohjanmaan poliisin mukaan mustasaarelaismies oli keskiviikkona (5.12.) iltapäivän lopulla matkalla henkilöautolla valtatiellä 8 Kokkolan suunnasta Vaasan suuntaan, kun Kaitsorin kohdilla tielle nousi hirvi. Kuljettaja ei kertomansa mukaan jarrutuksesta huolimatta kyennyt estämään törmäystä, vaan hirvi osui suoraan auton keulaan päätyen vastaantulevien kaistalle. Henkilöauto vaurioitui pahoin. Ajoneuvon vaurioista päätellen hirvi oli lentänyt auton yli, sillä myös henkilöauton takaosassa oli vaurioita ja takalasi rikki. Hinauspalvelu kuljetti auton pois onnettomuuspaikalta. Kuljettaja säilyi suuremmilta vammoilta.

Samaan aikaan Rantatietä matkalla ollut kokkolalaisnainen, jolla oli kyydissään yksi matkustaja ajoi Vaasantietä Vaasan suunnasta Kokkolan suuntaan. Autoa kuljettanut nainen oli huomannut, tiellä makaavan hirvieläimen. Kuljettaja ei kertomansa mukaan ollut myöskään ennättänyt reagoida ylätttävässä tilanteessa, vaan törmäsi hirveen ja auto ajautui ojaan pyörähtäen ympäri keula tulosuuntaan osoittaen. Poliisin mukaan törmäyksissä kuollut hirvi juuttui auton alle ja kulkeutui kuolleena auton mukana ojaan. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta tämäkin auto vaurioitui ja hinauspalvelu kuljetti sen onnettomuuspaikalta. SRVA -yhdyshenkilö nouti kuolleen hirven pois ojasta.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI