Vaaratilanne Vimpelissä-henkilöauto syöksyi aamusumussa bensiinirekan kylkeen

0
Varallinen liikenneonnettomuustilanne syntyi sankassa sumussa varhain torstaina aamulla kello puoli seitsemänaikaan ST-1 piha-alueella Vimpelissä.

Nuoren mieshenkilön kuljettama henkilöauto oli matkannut Vimpelintiellä (kantatie 68) Lappajärven suunnasta Alajärvelle päin, kun se oli ohjautunut Patruunantien ja Vimpelintien risteykseen muutama vuosi sitten rakennettuun liikenteenjakajaan.

Ajoneuvo oli osunut keskelle jakajaa pyyhkäisten mennessään opasteliikennemerkit ja syöksynyt siitä vielä vauhdilla kulkusuunnastaan tien vasemmalle puolen 60-70 metrin päässä olevan ST-1 (entinen Esso) pihaan. Aseman pihassa oli pysäköitynä huoltoasemayrittäjän oma polttoaineen kuljetusrekka, johon mieshenkilön henkilöauto lopuksi rajusti törmäsi ja pysähtyi

Henkilöauto romuttui korjauskelvottomaksi osuessaan täysperävaunuyhdistelmän kylkeen perävaunun keskikohdalle. Henkilöauton kuljettaja, nuori mies, kiidätettiin ambulanssilla Seinäjoen keskussairaalaan.

-Onni onnettomuudessa oli, että myöskin lievästi kolaroinnissa vaurioitunut rekan polttoaineperävaunu oli tyhjä, eikä ollut täynnä herkästi syttyvää ja räjähdysmäisesti palavaa bensiiniä, kertoi Vimpelin palokunnan päivystävä ylipalomies Antti Haveri.

Pääsääntöisesti bensiiniä kuljettava ajoneuvoyhdistelmä, joutuikin lähteä päivän bensiinihakumatkalle varmuuden vuoksi ilman peräkärrysäiliötään.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI