Vaasan sairaanhoitopiiri tiedottaa | Viikonlopun aikana 71 uutta koronatartuntaa

0
Vaasan keskussairaala

Ulkoilu ja perhepiirissä lomailu suositeltavia tapoja viettää talvilomaa

Koronavirus leviää Pohjanmaalla tasaisen synkkänä. Viikonlopun kolmen päivän aikana alueella ilmeni 71 uutta positiivista tapausta, joista liki kaksi kolmasosaa on Vaasasta. Kuitenkin tapauksia ilmenee myös Pohjanmaan muilla alueilla. Tiistaina kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä jatkaa alueella voimassa olevilla suosituksilla. Talviloman viettoa ryhmä suosittelee THL:n antamien ohjeiden mukaan ulkoilusta ja oman lähipiirin seurasta nauttien.

Tiistaina 16.2. kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä jatkaa alueella voimassa olevilla suosituksilla. Uusia suosituksia ei annettu. Lähestyvän talviloman suunnittelun tueksi ryhmä nosti esiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laatimat ohjeet, joita Pohjanmaan huolestuttavassa koronavirustilanteessa on erityistä syytä noudattaa.

Ulkoilemalla luonnossa lomailet turvallisesti

Ulkona liikkuessa riski saada koronavirus on pieni, mutta myös silloin turvavälit on syytä huomioida. THL suosittelee, että talvilomailijat ulkoilisivat oman lähipiirin seurassa ja välttäisivät väkijoukkoja. Talviloma ulkoilusta, hiihtoladuista, metsistä ja pulkkamäistä nauttien on nyt turvallisinta. Jos koronavirustaudin oireita ilmenee, ei lomailemaan kannata lähteä lainkaan. Tällöin tulee hakeutua välittömästi testiin ja pysytellä omaehtoisessa karanteenissa tulosta odotettaessa.

Jos suunnitelmissa on matkustaa Suomessa, on tärkeää muistaa seurata epidemiatilanteen kehittymistä, välttää ihmisjoukkoja, pitää yli kahden metrin turvavälit muihin ihmisiin, myös ulkoillessa, huolehtia käsihygieniasta sekä käyttää kasvomaskia kaikkialla julkisissa sisätiloissa. Liikkuminen omalla autolla on turvallisinta. Erityisen riskialttiita paikkoja viruksen leviämiselle ovat esimerkiksi yökerhot ja baarit, joissa etäisyyksien pitäminen on vaikeaa. Ajan viettäminen oman perheen kesken esimerkiksi mökkeillen laskee tartuntariskiä huomattavasti.

Kohorttiosasto avattu Vaasan keskussairaalassa

Kuluneen viikon aikana Vaasan keskussairaala päivitti pandemiasuunnitelmaansa. Kohorttiosasto eli sairaalassa hoidettavien koronaviruspotilaiden osasto, avattiin 15.2. Kohorttiosastona toimii nyt sairaalan päivystysosasto, joka on jo tähän mennessä vastaanottanut ja hoitanut koronaviruspotilaita. Aikaisemmassa suunnitelmassa kohorttiosastoksi oli suunniteltu vuodeosastoa sairaalan S-talosta.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 23.2.2021 tai tarvittaessa jo aikaisemmin.

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe: leviämisvaihe

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 1891 (tiistaina 16.2.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 138 (tiistaina 16.2.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 7,12 %


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI