Vahingonlaukaus Keskisellä Tuurissa!

0

Töysän Tuurissa Veljekset Keskisen tavaratalossa tapahtui tänä aamupäivällä noin kello yhdeksän aikoihin vahingonlaukaus ilmakiväärillä.

Ilmakivääriä asiakkaalle esittelemässä ollut myyjä oli ottanut ilmakiväärin esille tehtaan paketista. Asetta käsitellessä ase yllättäen laukesi ja ilmakiväärin luoti osui kauempana seisseeseen asiakkaaseen.

Asiakas toimitettiin Seinäjoen keskussairaalaan tarkastukseen.

Poliisi tutkii sitä, miksi ase oli ladattuna.

(Uusi Suomi)

Kyläkauppias Vesa Keskinen on harmissaan Tuurin kyläkaupassa tänään perjantaina sattuneesta onnettomuudesta.

– Todella ikävä juttu. Odottelen koko ajan tietoa onnettomuuden urin tilasta, Keskinen kommentoi Uudelle Suomelle.

Asiakas oli Keskisen mukaan katsonut näyteaseita, joissa on liipasinlukot. Hän oli pyytänyt myyjää avaamaan yhden pakkauksessa olevan aseen.

Myyjä oli avannut paketin, eikä ollut saanut asetta vielä paketista pois, kun se oli lauennut. Luoti osui paketin läpi sivullisen asiakkaan keskivartaloon.

Keskisen mukaan ase on ladattu todennäköisesti jossain vaiheessa ennen kuin se päätynyt myymälää.

Kyläkauppa ryhtyi Keskisen mukaan toimiin ”välittömästi” onnettomuuden jälkeen.

– Henkilökunta otti saman tien aseet pois hyllystä ja kaikki ilma-aseet on viety varastoon. Ainoastaan näyteaseet, joissa on liipasinlukko, ovat esillä.

Jatkossa kun asiakas ostaa ilmakiväärin kyläkaupasta, hän valitsee sen, maksaa kassalla ja saa hakea sen ulkokautta noutopisteestä.

Ennen aseet ovat olleet kaupassa paketeissa ja ne on Keskisen mukaan saanut ”suoraan ostoskärryyn”.

– Muillakin kaupoilla olisi velvollisuus siirtyä tällaisiin käytäntöihin, että aseet eivät olisi hyllyssä, vaan ne saisi hakea jostain muusta paikasta.

Keskinen intoutuu myös arvostelemaan Suomen aselakia, joka on hänen mielestään ”ihan päin mäntyä”.

– Suurin osa henkirikoksista tehdään keittiöveitsillä ja kirveillä, eikä luvallisilla aseilla. Eivät alan harrastajat niitä rikoksia tee, vaan ne, joilla on luvattomia aseita ja mielenhäiriöitä.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI