Vaihtuvat sääolosuhteet pitävät teiden kunnossapitäjän päänsärkyä yllä

0

Lukuisia liukkaan kelin tieliikenneonnettomuuksia pitkin poikin pohjalaismaakuntia. Pelastusviranomaisten mukaan teiden kunnossapito on vaihtuvien sääolosuhteiden hankaloittamana lähtenyt lähes totaalisesti vastuunkantajiensa käsistä. Käytännössä maanteitä ”hiekoitetaan” tielläliikkujille jo itsestään selviä varoituksia toistelemalla. Asiat ovat liikenteessä aikalailla hankalla mallilla, kun varovaisuuteen tähtäävää ohjeistusta noudattamalla täytyy liikkuminen lopettaa kokonaan.

Pohjanmaan poliisin resurssit ja aika eivät riitä enää tarkempaan tiedottamiseen ja syväanalyysiin onnettomuustapahtumista ja niiden aiheuttajista yms.?  Niinpä viranomainen tyytyykin tiedottamaan vain tapahtumien lukumääristä eri pitäjissä.

Pohjanmaan poliisiin alueella on torstain aamupäivän aikana ilmoitettu kuudestatoista (16) eri liikenneonnettomuudesta, joissa on ollut raskaan liikenteen ajoneuvo mukana. Kaksi näistä ajoneuvoista on linja-autoa. Onnettomuuksien paikkakuntia ovat Kaustinen (5 kpl), Seinäjoki (2), Alajärvi (2), Alavus (2), Kruunupyy, Pietarsaari ja Vimpeli.

Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen onnettomuuksissa. Onnettomuuspaikoilla ovat raivaustyöt menossa ja osin liikenne voi olla täysin jumissa tai liikenteeseen on käytössä vai toinen kaista. Liikenteessä on syytä olla erityisen tarkkana lisävahinkojen välttämiseksi.

Pohjanmaan poliisi myös varoittaa tienpitäjän puolesta.

Pohjanmaan poliisi varoittaa tiellä liikkujia erityisen liukkaasta kelistä, joka on jo aiheuttanut ulosajoja ja liikenteen ruuhkautumista ympäri Pohjanmaata. Etenkin sivutiet, mutta osin myös päätiet ovat nyt erittäin liukkaita. Rekkaliikenne on paikoin jopa pysähdyksissä. Nyt on noudatettava erityistä malttia liikenteessä!

JÄTÄ KOMMENTTI