Vain muutaman kolikon tähden? | Erämaakirkon vaivaispoikaa vahingoitettiin -arvoa vaikea mitata rahassa

0
Pihlajaveden erämaakirkko Keuruulla

Sisä-Suomen poliisille jätettiin toissaviikolla sähköisesti rikosilmoitus, jonka mukaan Keuruun Pihlajaveden Erämaakirkon vaivaispojan kasvot on rikottu ja kädet on revitty melkein kokonaan irti.

Nyt poliisin suorittamassa esitutkinnassa on selvitetty, että rikosoikeudellisesti alaikäinen on rikkonut kivellä lyömällä vaivaispojan kasvot yrittäessään anastaan vaivaispojan sisällä olevia kolikoita. Lisäksi nuorisojoukossa mukana olleista yhden tytön epäillään rikkoneen potkiasemalla vaivaispojan jalkaterän rikki. Edellä mainitujen lisäksi paikalla on ollut yksi nuori mies- ja kaksi nuorta naishenkilöä. Kaikki viisi paikalla ollutta asustavat Mänttä-Vilppulan seudulla.

Pihlajaveden erämaakirkon tuhotyön kohteeksi joutunut vaivaispoika paikallaan ehjänä vasemmalla ja sisäänkäynnin oikealla puolen JALKAPUUT

Esitutkinnassa poliisi on kuulustellut myös paikallisia nuoria, joilla ei ole rikoksen tekemiseen osuutta.

Poliisi on esitutkinnan aikana löytänyt tekoon käytetyn kiven, jonka lisäksi tekopaikalla on suoritettu teknistä tutkintaa.

Asian esitutkinta on edelleen kesken, sillä vaivaisukkojen ainutlaatuisuudesta johtuen, niiden rahallista arvoa on vaikea arvioida.

Poliisin mukaan vaivaisukoilla/- akalla/-pojalla on huomattava sosiaali-, paikallis-, kirkko- ja taidehistoriallinen merkitys ja painoarvo, minkä johdosta asiaa on tutkittu törkeänä vahingontekona.

JÄTÄ KOMMENTTI