Vakavaa klovniasiaa Pohjanmaalta!

0

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on viimeksi kuluneen reilun viikon aikana tehty yhteensä kolmisenkymmentä poliisitehtäväksi kirjattua klovneihin tai pelleihin liittyvää hälytystehtävää. Pääsääntöisesti tehtävät ovat tulleet poliisille hätäkeskuksen kautta.

Ilmoitukset ovat koskeneet klovnin asuihin tai vain naamareihin pukeutuneita henkilöitä ja osin näiden outoa käyttäytymistä. Iso osa havainnoista on lasten ja nuorten tekemiä ja ovat tätä kautta välittyneet heidän vanhemmilleen ja edelleen hätäkeskukseen. Näin ollen viiveet havainnosta poliisipartion paikalle tuloon ovat usein olleet pitkiä.

Klovnien käyttäytyminen on pitänyt sisällään vain olemista ja kulkemista, mutta useassa tapauksessa myös perään lähtemistä ja muunkinlaista pelottelua. Muutamissa havainnoissa on klovneilla ollut kädessään jokin esine, muutamissa jopa veitsi ja vesuri. Poliisin tietoon ei ole tullut, että klovnit olisivat käyneet keneenkään käsiksi tai aiheuttaneet muutenkaan vahinkoa tai vammoja.

Kahdessa tapauksessa poliisi on ottanut kiinni klovneina esiintyneitä ja molemmissa tapauksissa he ovat osoittautuneet alaikäisiksi pojiksi. Poliisi on toimittanut heidät kotiinsa.
Yhdessä Seinäjoella 26.10.2016 klo 22.35 ilmoitetussa tapauksessa klovniasuinen henkilö oli hypännyt tielle vesuri kädessään. Klovni oli kuitenkin poistunut metsään. Poliisi etsi klovnia kolmen partion ja poliisikoiran toimesta, mutta epäiltyä ei tavoitettu.
Muutamista ilmoituksista on selvästi pääteltäessä, että kyseessä on perätön ilmoitus.

Klovneihin liittyvät poliisitehtävät Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella:
Vaasassa 11, Kokkolassa 3, Seinäjoki 3, Kurikassa 3, Lapualla 3, Pietarsaaressa 2 , Peräseinäjoella 2, Kauhajoella 1 ja Lestijärvellä 1. Yhteensä 29 poliisitehtävää.

Poliisi pyytää edelleen kansalaisten havaintoja oudosti käyttäytyvistä ja ihmisiä pelottelevista klovneista. Tulevan viikonlopun Halloween teemaan liittyen saattaa pukeutuminen ja käyttäytyminenkin olla värikästä. Poliisi pyytää kansalaisia huomioimaan leikkimielisen ja todellisen pelottelun rajaa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI