Valtatien 19 liikennejärjestelyt Lapuan Koverossa muuttuvat maanantaina 6.11.

0
Koveron risteys muutto eritasoristeykseksi on valmistumassa (Kuva vanhasta poistetusta tasoristeyksestä)

Tienrakennustyöt valtatien 19 Koveron liittymässä ovat edenneet uuteen vaiheeseen. Tulevan eritasoliittymän rampit on saatu sääolosuhteista huolimatta päällystettyä ja liikenne siirtyy maanantaiaamuna 6.11. valtatieltä 19 kulkemaan ramppien kautta sekä Huhtalantien, että Vasunmäentien suuntaan.

Liikennejärjestelytyöt aloitetaan aamulla noin kello neljän aikaan ja niiden pitäisi olla valmiit ennen aamun työmatkaliikennettä. Valtatien suuntainen liikenne pysyy nykyisellä paikallaan tämän hetkisen arvion mukaan marraskuun ajan. Marras-joulukuun vaihteessa myös valtatien suuntainen liikenne siirretään kiertotielle. Kaikilla kiertoteillä on kestopäällyste ja tievalaistus. Työnaikainen viitoitus on toteutettu keltapohjaisin suunnistustauluin.

Rakennustöiden ajaksi valtatien liittymään rakennetaan työnaikainen kiertoliittymä ja kevyttä liikennettä varten on rakennettu alitusputki.

Valtiellä 19 Lapuan Koverossa sijaitseva risteysalue ylhäältä nähtynä. Ylhäällä Kauhavantien suunta, vasemmalla Huhtalantie ja oikealla Vasunmäentie. (Google sateliittikuva)

Kiertotiejärjestelyt mahdollistavat tulevan eritasoliittymän sillanrakennustyöt. Sillan alittava väylä välillä Huhtalantie-Vasunmäentie leikkaustaso on noin seitsemän metriä alempana nykyistä valtatien 19 tien pintaa. Siltakaivannon kaivuutyöt kestävät arviolta kaksi kuukautta ja uuden sillan rakentaminen aloitetaan kevättalven tai kevään 2018 aikana.

Tienkäyttäjiltä toivotaan malttia työmaa-alueella liikuttaessa.

Valtatien 19 järjestelyitä Lapualla rakennuttaa ELY-keskus ja hankkeen pääurakoitsijana toimii Oteran Oy.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI