Vanhukset ja iäkkäät Suomeen siirtyneiden ulkomaalaisten varkaiden erityiskohteina

0
Taskuvarkailla voi olla "useampia" avustajia. (arkistokuva)
Taitavat taskuvarkaat toimivat usein 2-6 hengen organisoituina ryhminä, joissa jokaisella eri henkilöllä on oma tehtävänsä toivottuun lopputulokseen pääsemiseksi. Kuvassa nuorempi tyttö kontrolloi ja tarkistaa suomalaismiehen lopakkotaskuja, kun toinen neitokainen vie miehen huomion aivan johonkin muuhun asiaan. "Koulutus" tunnetuissa kulttuureissa varkaan ammattiin alkaa jo lapsesta.
EU:n laajentumisen varjopuoli on tuonut Suomeen joka vuotisen uuden ongelman. Ryöstäjät ja varkaa, joille kelpaa kaikki mikä on näkyvillä ja helposti irrotettavissa. Jos vielä Venäjän viisumipakko poistuu on se lopullinen vapautus kotimaamme ikuiselle pikkuvarkaiden ja ryöstelijöiden yhdyskunnalle. Saamme maahamme takaisin kulttuurin, joka juuri on saatu Suomesta elintason , koulutuksen ja virkavallan toimesta kitkettyä pois.

Erona kotimaiseen pikku rötöstelyyn verrattuna, tämä ”uusi aalto” on paljon massiivisempaa, agressiivisempaa ja ennen kaikkea röyhkeämpää. Lisäksi varastelu ei ole läheskään aina yksittäisen pikkuvarkaan päähänpistona toteutettu, vaan takana on järjestäytynyt ammattimainen koneisto ja tarkoin ohjattu ja toteutettu toiminta.

Ensin putsataan heikoimmin puolustamaan pystyvät vanhukset

Poliisi varoittaa ulkomaalaisista, jotka sieppaavat vanhuksilta kaula- ja rannekoruja väkivaltaa käyttäen tai muutoin käsiksi käymällä.

Rikoksesta epäiltyjä ei ole saatu toistaiseksi kiinni ja on mahdollista, että teot jatkuvat.

Poliisin tietoon on tullut heinäkuussa kahdeksan tapausta, joissa ulkomaalaiset naiset ovat anastaneet yleensä iäkkään henkilön kaulalta tai ranteesta kultaketjun erilaisilla tekotavoilla.

Kahdessa tapauksessa epäillyt ovat käyttäneet väkivaltaa v. 1916 ja 1924 syntyneitä uhreja kohtaan. Epäillyt ovat retuuttaneet ja puristaneet uhreja kädestä kipua tuottavalla tavalla aiheuttaen mustelmia käsivarteen.

Kahdessa tapauksessa epäillyt ovat tarttuneet v. 1928 ja v. 1930 syntyneitä uhreja kädestä ja vaatteista sekä estäneet heitä liikkumasta.

Helsingin poliisi tutkii kahta tekoa ryöstöinä, neljää tekoa törkeinä varkauksina ja kahta tekoa varkauksina.  Asianomistajien ja todistajien antamien tuntomerkkien perusteella poliisi epäilee rikossarjasta kahta itäeurooppalaista naista ja yhtä miestä, joka toimii autokuljettajana.

Poliisi pitää neljää varkautta törkeinä, koska epäillyt valikoivat uhreiksi iäkkäitä ja puolustuskyvyttömiä henkilöitä.

Poliisi pyytää uhreiksi joutuneita henkilöitä tekemään asiasta rikosilmoituksen mahdollisimman pian henkilökohtaisesti lähimmällä poliisiasemalla käyden tai verkkopankkitunnuksilla Internetissä osoitteessa www.poliisi.fi/sähköinen rikosilmoitus.

Akuuteissa tapauksissa tulee soittaa heti hätänumeroon 112 poliisipartion saamiseksi paikalle. Uhriksi joutumista voi yrittää välttää huutamalla sanaa poliisi sivullisten huomion kiinnittämiseksi, jolloin epäillyt todennäköisesti pelästyvät ja poistuvat paikalta. Silminnäkijöitä pyydetään soittamaan apua uhreille ja kertomaan poliisipartiolle mahdollisimman tarkat tuntomerkit epäillyistä, koska usein asianomistajat eivät itse kykene siihen.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI