Vappuyö Pohjanmaalla – kerrostaloa yritettiin sytyttää palamaan Seinäjoella – Kokkolassa oltiin ”Villissä lännessä”

0

Vappuyö sujui Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella pääosin rauhallisissa merkeissä. Perinteisten hälytysten lisäksi selvittelyn alla on muun muassa tuhopolton tekijöiden kiinnisaaminen torstai-illan tapahtumasta ja Kokkolan ammuskelun selvittäminen.

Tehtävämäärien osalta vappuyö oli normaalin viikonloppuyön tasolla. Kotihälytystehtävien määrä ei lisääntynyt viime vuoden vappuyöhön verrattuna.

Kaupunkien keskustoissa on ollut vähän ihmisiä liikkeellä. Poliisin ei tarvinnut puuttua kokoontumisrajoitusten rikkomisiin. Poliisi kiittää alueen asukkaita liikkumisrajoitusten ja -suositusten noudattamisesta.

Rikosperusteisesti vappuyön aikaan otettiin kiinni yhteensä seitsemän henkilöä. Kahta kiinniotettua henkilöä epäillään pahoinpitelystä ja kahta kiinniotettua henkilöä törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi kolme henkilöä otettiin kiinni liittyen Kokkolan ampumistapaukseen, josta on jo julkaistu erillinen tiedote.

 Tyhjillään ollut kerrostalo sytytetty palamaan Seinäjoella 

Tyhjillään olevaa kolmikerroksista kerrostaloa oli sytytetty palamaan, eilen torstaina kello 18.30 – 18.40 välisenä aikana Seinäjoella. Törnävällä osoitteessa Simunantie 3 oli paikalta nähty poistuvan kolme henkilöä. Poliisin suorittamista etsinnöistä huolimatta ei tekijöitä ole vielä tavoitettu.

Poliisi kaipaa mahdollisia näköhavaintoja tapahtuneesta ja tuona ajankohtana paikalla liikkuneista henkilöistä. Havainnot voi soittaa poliisin numeroon 0295 447 325.

 Kokkolassa Isonkylän kaupunginosassa ammuttu useita laukauksia

Kokkolan Isonkylän kaupunginosassa on ammuttu useita laukauksia torstaina (30.4.) illalla kello kymmenen aikoihin. Tapahtumasta tuli Hätäkeskukseen useampi ilmoitus. Tapahtumapaikka on yksityinen alue.

Tapaukseen liittyen Pohjanmaan poliisi on ottanut kiinni kolme mieshenkilöä. Poliisi tekee tällä hetkellä selvitystä muun muassa siitä, liittyykö tapahtumaan vielä muita henkilöitä. Kukaan ei, tämän hetkisen tiedon mukaan, loukkaantunut tilanteessa.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI