Viikko 46 | EPSHP:n tiedote – tiistai

0
Seinäjoen keskussairaalan pääsisäänkäynti (Kuva: Santeri Viinamäki/J-Pnews)

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 9.11.2020 yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aiempaan tartuntaketjuun. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 181. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia potilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 41 184. Eilen tutkittiin 193 näytettä.

Seuraavan mediatiedotteen annamme keskiviikkona 11.11.2020 klo 10.30.  

Koronatilannetta sairaanhoitopiirissä voitte seurata nettisivullamme, jonne päivittyy sekä tartuntatilanne että sairaanhoitopiirin kautta tutkittujen koronavirusnäytteiden määrä www.epshp.fi/korona

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous 9.11.2020

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki käsitteli 9.11.2020 kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan ja erityisesti Suupohjan alueen koronatilannetta. Kauhajoen koronatapaukset ovat huolestuttavasti nostaneet Suupohjan kiihtymisvaiheen tuntumaan. Suupohjassa ilmaantuvuus on 14 vrk:n seurannassa 62,9/100 000 as. (11 tapausta) ja 7 vrk:n seurannassa 22,9/100 000 as. (4 tapausta). Positiivisten näytteiden osuus on 2,7 % kaikista alueen näytteistä.

Tartuntaluvuista huolimatta Nyrkki päätti säilyttää Suupohjan alueen luokittelun epidemian perustasolla muun maakunnan tavoin. Perusteeksi katsottiin se, että tartuntaryppäitä on vähän ja tartuntaketjut on pystytty jäljittämään. Tartuntatautitilanteen mahdollista pahenemista kiihtymisvaiheeseen seurataan tiiviisti.

Tartuntojen ja kiihtymisvaiheen estämiseksi on Kauhajoella noudatettava huolellisesti turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Kasvomaskia on syytä käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Nyrkki päätti poistaa matkustussuositukseen liittyvän maininnan Vaasan sairaanhoitopiiristä. Muuta kuin välttämätöntä matkustamista pääkaupunkiseudulle on edelleen vältettävä. Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla ei näytä rauhoittuvan, kun taas uusien tartuntojen määrä Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on kääntynyt laskuun.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI