VIIKON KÄRNÄNIITTI | Jos Päivi Räsästä tutkitaan, on tutkittava myös Pirkka-Pekka Peteliusta ja YLE:ä

0
Kansanedustaja Mikko Kärnä

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee valtakunnansyyttäjän päätöstä käynnistää esitutkinta kansanedustaja Päivi Räsäsestä tämän 15 vuotta vanhan kirjoituksen takia. Valtakunnansyyttäjä katsoi, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan ei vanhene, mikäli aineisto on edelleen saatavilla.

– Päätöstä on vaikeaa ymmärtää jos sitä peilaa sananvapauteen. Erityisen vaikeaa sitä on kuitenkin ymmärtää yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Jos kerran Päivi Räsästä nyt tutkitaan, tulisi samalla logiikalla tutkia myös Pirkka-Pekka Peteliusta sekä YLE:ä. Kaikki vanhat Pulttiboisit ovat edelleen YLE:n Areenassa saatavilla ja ne todellakin sisältävät nykykäsityksen mukaan kiihottamista eri kansanryhmiä vastaan. Ensimmäisenä tulevat mieleen saamelaiset ja romanit. Milloinkahan valtakunnansyyttäjä päättää tämän tutkinnan aloittamisesta?

Kärnä korostaa, että valtakunnansyyttäjällä on täysi vapaus toimia kuten toimii.

– Viranomainen toimii vapaasti, mutta pahoin pelkään että nyt valittu toimintalinja johtaa aivan absurdeihin tilanteisiin. Haluammeko todellakin sensuroida vanhoja kirjoja, elokuvia tai sarjoja? Olen aivan varma, että jokaisesta Suomen kirjastosta löytyy aineistoa, jonka voidaan nykykäsityksen mukaan katsoa olevan kiihottamista kansanryhmää vastaan. Käynnistämmekö siis jatkossa esitutkintoja kirjastoja vastaan ja vaadimme tällaisen aineiston poistamista? Kyllä tämä nyt valitettavasti tuo mieleen Natsi-Saksan kirjaroviot, eikä mitään muuta. Joku järki tähän on löydyttävä.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI