VIIKON KÄRNÄNIITTI | KÄRNÄ MENI ILMASTOLAKKOON

0
Kansanedustaja Mikko Kärnä

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ilmoittaa olevansa ilmastolakossa ja ettei aio osallistua tänään Pohjoismaiden neuvoston täysistuntoon Tukholmassa.

– Boikotoin istuntoa, koska meille tarjottiin eilen illalla järjestetyssä palkintotilaisuudessa pelkkää vegaaniruokaa. Tämä loukkasi syvästi arvomaailmaani, enkä hyväksy tällaista ideologista humputusta ja tuputusta. Aion laatia aloitteen, jolla velvoitetaan pohjoismaiden neuvosto tarjoamaan tilaisuuksissaan paikallinen liha- tai kalavaihtoehto. Se on oikea ilmastoteko. Ei avokadopihvin syöminen.

Kärnä hämmästelee myös ilmastoaktivisti Greta Thunbergia, joka ei eilen ottanut vastaan Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkintoa.

– Thunbergin kieltäytyminen palkinnosta oli hämmentävää, sillä nimenomaan pohjoismaat ovat leikanneet päästöjään eniten maailmassa. Thunberg on tehnyt aktivistina hyvää työtä ihmisten tietoisuuden lisäämiseksi, mutta tällainen poliittinen performanssi ei lisää hänen uskottavuuttaan. Thunberg voisi tukea pohjoismaiden hyvää työtä ja käyttää asemaansa myös ilmastoystävällisen liharuuan puolustamiseksi. Nyt hän vaikuttaa keskenkasvuiselta henkilöltä, joka moittii niitä tahoja, jotka todella tekevät jotakin ilmastonmuutoksen torjumiseksi.


JÄTÄ KOMMENTTI