”Tulipalo” olikin vesivahinko – koulunkäynti voi jatkua normaalisti

0

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Vimpelin ja lähikuntien palokunnat saivat hälytyksen tavallista isommalle vesivahingolle tänään illalla kello puoli seitsemän aikaan Vimpelin Aapiskujalle.

Vimpelin palokunnasta kerrottiin muovisen käyttövesiputken katkenneen Aapiskujan koulun kellaritilassa, josta se oli päässsyt käyttöpaineella valumaan alimman kerroksen käytäville ja teknisiin tiloihin.

Vimpelin päivystäjällä ei ollut tarkkaa tietoa siitä kuka tai mikä hälytyksen suoritti, alustavat epäilyt kallistuivat automaattihälytyksen puolelle. Mutta toisaalta hälytyksen on voinut tehdä myös, joku joka oli nähnyt pakkasilmassa poikkeavasti runsaan vesihöyryn, luullen sitä tulipalosta johtuvaksi savuksi. Ensimmäisessä hälytyksessä puhuttiin tulipalosta rakennuksessa, jolta se ulkoapäin katsoen saattoi hyvinkin näyttää.

Palomestarin mukaan itse pelastus ”manoveri”oli Vimpelin palokunnalta nopea ja simppeli, eikä vesivahinkoa rakennuksen tiloille ja rakenteille ennättänyt juurikaan syntyä. Päävesihanat löydettiin tiloista nopeasti ja veden tulo pystyttii siten tyrehdyttämään ”luonnollisella” tavalla heti alkuunsa. Palokuntien ja kiinteistön laitosmiesten tehtäväksi jäi vapaaksi päässeen veden imuroiminen ja ohjaaminen viemärijärjestelmiin. Muut palokunnat saivat jo varhaisessa vaiheessa perumiskäskyn ja terveiset paluumatkalle

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI