Vimpelissä suuri maastopalo – sähkölinjalla syntynyttä valokaarta epäillään palon sytyttäjäksi

0
Lähes kaikki lähikuntien säiliöautot oli komennettu veden kuljettamiseen palopaikan tuntumaan (KUVAT: JK/jpnews.fi)

Vimpelin Rousunpakassa Sääksjärven ja Hallapurron välillä palaa kuivaa maastoa! Alueelle  annettiin suurpalohälytys maanantaina iltapäivällä noin kello puoli kahden aikaan Kävimme paikanpäällä toteamassa palomiesten totista arkea kesäkuun helteillä. Palo lähes kokonaan tiettömässä maastossa on aina haastava ja suurimmaksi osaksi palopesäkkeille edetään letkupakkaukset kainaloissa ja harteilla raahaten. Mönkijöillä eteneminen tiheässä, sopivan paksuisessa, taimikossa on vaikeaa.

Kuuntele juttumme haastattelu, jonka antoi palomestari Seppo Korpela kiireittensä ja ohjauksensa keskeltä. Kommelluksia oli toimituksen matkassa riittävästi viestintä- ja kameratekniikan kanssa. Maa pikimustaa, kuumaa joka puolella, ei kenttää ja paljon paarmoja kimpussa!

Metsää  ja maastoa ennätti palaa ennen liekkien hallintaan saamista noin viisi (5) hehtaaria Lähes jokainen lähiseudun palokunta oli avustamassa erityisesti veden toimittamisessa kuivalle alueelle. Myös lentokone kävi tarkkailemaan ilmasta käsin valkean etenemissuuntia. Rajavartiolaitoksen helikopteri miehistöineen osallistui aktiivisesti loppusammutukseen kantamalla vettä Sääksjärvestä, palon etenemissuunnan tukahduttamiseksi. Kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut ja sammutus on edennyt kitkattomasti suunnitelmien mukaan. Edessä on vielä pitkä, tarkkaan suoritettava, jälkisammutus ja -vartionti. ”Komppanian” huolto- ja muonitusjoukot tulivat entisestä Nurmosta.

KUUNTELE (oheisesta nauhasta) PALOKUNTIEN TOIMEN KULUSTA VASTANNEEN PALOMESTARI SEPPO KORPELAN RAPORTTI PAIKAN PÄÄLTÄ!

Palopaikalle löysi kun lähti ”raatteentieltä” seuraamaan letkujen virtaa tiheäkasvuiseen näreikköön (JK/jpnews.fi)

 

Nuorta mustaa metsää… vesikuuro päälle niin taas kukoistaa

Helikopteri pudotti vesilastiaan sähkölinjalle josta oli palanut yksi puinen paalu. ”Voiman” miehet olivat tulossa sitä uusimaan, mutta ensin oli raivattava muutama kymmenen metriä tietä kaivinkoneella. (JK/jpnews.fi)
Palomiehille homma kävi ”lauantaista”. Hiki lensi ja takkuinen näreikkö haastoi letkujen kanssa
Rajavartioston lentävät savusukelsivat useamman kerran noutamalla vettä ämpärillään ”Sääskestä”
Pätkä Hallapurontietä oli kuin tie muistoissamme muutama vuosikymmen sitten Raatteella …palokunnanpunainen oli tänään kaluston väritys…
Kuuma oli tiellä ja metsässä…tientekoa sähkömiehille valmistellaan (Liikalan) kaivinkoneen avulla…

 

JÄTÄ KOMMENTTI