Vireyttä arkeen – luento kiinnosti varttuneempaa väkeä

0
Valtuustosali lähes täynnä kiinnostavaa aihetta kuulemassa

Soinin kunnan hallinnoima Hyvinvointia Hyvästä Arjesta – hanke toi tänään kunnatalolle väkeä kuulemaan luentoa Vireyttä Arkeen. Kuortaneen Urheiluopiston yritysvalmennuspäällikkö Tero Viinamäki esitelmöi terveyden edistämisestä.

vas. Tero Viinamäki ja projektipäällikkö Janne Kujala

Tilaisuuden aluksi Hyvinvointia Hyvästä Arjesta projektipäällikkö Janne Kujala toivotti aktiivisen yleisön tervetulleeksi.

Tero Viinamäki kehoitti yleisöä kaiken muun lisäksi huolehtimaan myös itsestään. Hän kehoitti luopumaan passiivisuudesta ja keskittymään myös omaan hyvinvointiin. – Jos emme tee mitään toimintakykymme heikkenee.

– Aktiivisuuden lisääminen onnistuu parhaiten istumisen välttämisellä. Energiaa ei kulu istumalla. Meidän tulisi siis liikkua, ei istua. Kuinka paljon liikuuntaa, ihminen tarvitsee. Noin kolme tuntia viikossa on minimimäärä. Tällä poistaa passiivisuuden haitat.

– Lihaskunnon harjoittaminen on tärkeää. Se ei ole vaikeaa, kun valitaan oikeat tekotavat. Yksinkertaiset apuvälineet, esimerkiksi kuminauha on tehokas apuväline. On  myös tärkeää tarkkailla omaa suorittamista ja saada oikea tasapaino sille.

Aihepiiri oli samansuuntainen myöhemmin työikäisille tarkoitetussa luennossa, jossa käsiteltiin aihetta myöhemmin illalla:

Hyvinvointia oikeanlaisilla valinnoilla

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI