Virheellistä uutisointia valtakunnassa – Kotimainen Lasol ei lukkoja tarvitse

0
Kaikkia tuulilasinpesunesteitä ei tarvitse jatkossa säilyttää myymälöissä lukkojen takana. Lauantaina voimaan tuleva asetus koskee vain metanolia sisältäviä tuotteita. Kotimainen Lasol ei sisällä metanolia, joten se ei kuulu uuden asetuksen piiriin.

Perjantaina 30.9. on uutisoinnin seurauksena syntynyt käsitys, että kaikki tuulilasinpesunesteet tarvitsee jatkossa siirtää myymälöissä lukkojen taakse.

Virheellinen kuva on seurausta perjantaina uutisoidusta uudesta valtioneuvoston asetuksesta, jonka mukaan metanolia sisältävät tuotteet, muun muassa tuulilasinpesunesteet on heti lauantaista alkaen säilytettävä lukitussa tilassa.

Kuvituksena uutisissa on käytetty muun muassa Lasol-pulloja. Kotimainen Lasol ei kuitenkaan sisällä metanolia, vaan etanolia, joten se ei kuulu uuden asetuksen piiriin.

Lasol on suomalaisille hyvin tuttu tuote, jonka nimestä on jo muodostunut kansankielessä synonyymi tuulilasinpesunesteelle. Kaikki Lasol-tuotteet ovat kotimaista tuotekehitystä ja valmistettu Suomessa, eivätkä sisällä myrkyllistä metanolia, joten niitä voidaan jatkossakin myydä normaalisti.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI