Virrat haluaa lisää vauvoja kaupunkiin – vauvaraha 4000 euroa

0
Samassa "laivassa" ollaan... (Kuva: Virrat kaupunki)

Virrat palkitsee jokaisen vauvan 4000 eurolla

Virrat haluaa palkita vastasyntyneitä hienosta valinnasta syntyä virtolaiseksi. Tämän kannustamana kaupunki on päättänyt nostaa vauvarahan yhteensä 4000 euroon. Palkkioon ovat oikeutettuja kaikki syntyvät, joiden kotikunta on Virroilla. Vauvaraha on mahdollista saada anomalla sitä vauvan syntymän jälkeen. Lomakkeita on saatavana neuvolasta sekä kaupungin verkkosivuilta.

Vauvaraha maksetaan yhteensä kahdeksassa erässä. Ensimmäinen 500 euron osuus maksetaan jo pian syntymän jälkeen. Tämän jälkeen loput osuudet maksetaan seuraavan seitsemän vuoden aikana vuosittain tammi-helmikuussa olettaen, että lapsi asuu Virroilla väestörekisterikeskuksen tietojen mukaisesti edeltävän vuoden viimeisenä päivänä 31.12.

Jokainen syntynyt virtolainen saa näin ollen kahdeksana ensimmäisenä elinvuotenaan 500 euroa vuosittain olettaen, että he asuvat edelleen paikkakunnalla. Vauvaraha koskee vuoden 2020 alusta ja sen jälkeen syntyneitä. Osa alkuvuodesta 2020 syntyneistä ehti saada aiemman mallin mukaisen 400 euron vauvarahan, joten kaupunki korvaa heillekin tuon 100 euron erotuksen.

Tuki on veronalaista tuloa. Kaupunginhallitus pidättää oikeuden määritellä viime kädessä tuen kriteerit ja oikeuden tuen saamiseen. Tuki on saajalle veronalaista tuloa. Tuen päämääränä on tukea Virtain kaupungin elinvoimaa ja kehittymistä. Se on osa niin kutsuttua elinvoimapakettia, johon kuuluvat myös vauvarahan nosto 4000 euroon, ilmainen asuminen opiskelijoille sekä virtolaisten korkeakouluopiskelijoiden lukuvuosittainen 400 euron stipendi.

Valintana olla hyvä lapsiperheille

Virtain kaupungin valintana on ollut panostaa lapsiperheisiin ja nuoriin. Tämä on näkynyt hirsisten päiväkodin ja yhtenäiskoulun rakentamisena, panostuksena kyläkouluihin, monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin investoimalla sekä muutenkin monipuolisten palveluiden ja turvallisen kasvuympäristön varmistamisella.

”Syntyvyys on herättänyt laajaa keskustelua ja mielenkiintoa niin kansallisesti kuin paikallisesti. Meillä syntyvien määrä on nousemassa viime vuoden hieman alhaisemman määrän jälkeen, sillä arvion mukaan tänä vuonna tulee syntymään 35–40 virtolaista. Kaikki he ovat oikeutettuja vauvarahaan, jolla halutaan kannustuksen lisäksi muistuttaa ihmisiä erinomaisesta mahdollisuudesta nauttia elämästä Virroilla,” avaa kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Kaupungin suurimman investoinnin, hirsikoulun, rakennustyömaan ohessa Hyvinvointipuisto on herättänyt mielenkiintoa, sillä sen tarjoamat harrastukset skeittipuistosta pumptrackiin, katukoriksesta frisbee-golfiin sekä valmistuva parkour-rata ovat saaneet liikkeelle niin paikalliset kuin lähialueidenkin nuoret.

”Luotamme näiden valintojen vahvistavan Virtain houkuttelevuutta elinympäristönä ja siten myös rakentavan kokonaisuutta terveenä kasvuympäristönä. Uusi 4000 euron vauvaraha on sitten ikään kuin kirsikkana lapsiperheiden kakun päällä,” Viitasaari päättää.

Miten saada 4000 euroa vauvarahaa?

  1. Vauva syntyy. Täytä sen jälkeen hakulomake. Saat sen neuvolasta tai Virtain kaupungin verkkosivuilta.
  2. Olemme tarvittaessa sinuun yhteydessä, jos kaipaamme lisätietoja.
  3. Tuen ensimmäinen erä, 500 euroa, maksetaan pian syntymän jälkeen
  4. Asu virallisesti Virroilla aina seuraavina vuosina 31.12. Tukea maksetaan seitsemänä seuraavana vuotena 500 euroa aina alkuvuodesta.

 

JÄTÄ KOMMENTTI