Virrat tiedottaa Suomen hallituksen toimenpiteiden vaikutuksista

0

Virtain kaupungin toimenpiteet koskien Suomen hallituksen linjauksia 16.3.2020 ja niiden vaikutukset toimintaan Virroilla

Suomen hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Suomen hallitus vie esityksen poikkeustilalakien käyttöönotosta tänään 17.3.2020 eduskuntaan.

Virtain kaupungin johtoryhmä on 17.3.2020 hallituksen linjaukset läpi ja antanut ohjeet koskevat käytännön ohjeet, jolla toteutetaan maan hallituksen linjaamia toimenpiteitä Virroilla. Toimenpiteistä on tämän tiedotteen liitteenä erillinen esitys. Toimenpiteet otetaan käyttöön 18.3.2020 alkaen ja ovat voimassa ainakin 13.4.2020 saakka.

Kaupunki seuraa tilannetta aktiivisesti ja tekee viranomaisten kanssa yhteistyötä aktiivisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tarpeen vaatiessa kaupunki antaa uusia ohjeistuksia kaupungin toimintaan ja palvelutuotantoon liittyen. Kaupunki viestii asiasta kaupungin www-sivuilla, paikallislehdessä, Facebookissa sekä koululaisille Wilma-tiedotusjärjestelmän kautta. Tilanteet kuitenkin muuttuvat nopeasti ja suosittelemme kuntalaisia seuraamaan myös valtion viranomaisten tiedotteita aktiivisesti.

Katso Virtain kaupungin toimet eri sektoreilla tästä J-Pnews linkistä!

Palveluihin voi tulla muitakin muutoksia. Toivomme ymmärrystä näissä poikkeusoloissa.

Pidetään huolta toisistamme ja hyvästä käsihygieniasta!

Kaupunginjohtaja Juha Viitasaari


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI