Virroilla avattiin luontopolku keskustaajaman läheisyyteen – Metsolan Kumma Kierros syntyi ns. Holttisen metsään

0
Luontopolun avajaisnauhan leikkasivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Vehmas ja liikuntasihteeri Sanna Vilen.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virroilla vietettiin sunnuntaina (4.12.) Metsolan Kumma Kierros-luontopolun avajaisia.

Uutta luontopolkua voi hyvällä syyllä pitää myös lähielämyspolkuna, sillä Virtain keskustaajamasta polun alkuun on noin kahden kilometrin matka. Polku kiertää kaupungin omistamassa, ns. Holttisen metsässä ja sen pituus on noin 2,3 km.

Metsolan Kumman Kierros-luontopolun avaamista oli lähtenyt todistamaan puolisensataa innokasta.

Polun toteuttamisesta on vastannut kaupunki. Polun varrelta löytyy 12 luonto-hyvinvointiharjoitusta koskevaa taulua. Liikuntasihteeri Sanna Vilen kertoo, että luontohyvinvointipolku oli alunperin tarkoitus tehdä Myllyojalle. -Metsähallitus omistaa kyseisen alueen ja koska heillä on omat kylttinsä, joita ei voinut vaihtaa, piti näille uusille luontohyvinvointipolun kylteille  saada uusi sijoituspaikka.

Sitten syntyi ajatus, polku siirrettäisiin kaupungin omistamaan ns. Holttisen metsään. Itse pidän tätä uutta luontopolkua helpompana kulkea kuin Myllyojan ja Torisevan luontopolkuja, jotka haastavampia kohteita maastoltaan. Tämä polku on mielestäni helpompi kulkea ja soveltuu paremmin lapsiperheiden ja iäkkäämpien ihmisten käyttöön, arvioi Sanna Vilen

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Vehmas toivoi hartaasti, että tämä uusi luontopolku avartaa meidän kaikkien virtolaisten käsitystä tästä luontoasiasta ja monipuolistaa meitä kohteena, johon vielä ystäviä, kun he tulevat meille kylään Virroille. Polulla he voivat yhdessä kanssamme reippailla, nauttia kauniista luonnosta ja saada raitista ilmaa.

Tuula Viitanen (vas. ), Saku Heikkilä ja Kaisa Mäntysalmi.

Luontopolkua olivat kiertämässä kymmenien innokkaiden joukossa Tuula Viitanen poikansa Sakun ja sisarensa Kaisa Mäntysalmen kanssa.  Tuulan ja Kaisan yhteinen näkemys uudesta luontopolusta oli hyvin myönteinen. -Varmasti tullaan jatkossakin patikoimaan tällä polulla ja mukaan otetaan isommatkin lapset, jotka nyt eivät päässeet mukaan. Hyvin jaksoi taittaa matkaa kanssamme myös vajaa kolmivuotias Saku-poika, joka innokas kävelemään. Kantoapua ei paljon tarvinnut käyttää.

 

Luontopolun avajaistapahtuman järjestelyissä oli mukana Virtain Vaeltajat mehu- ja kahvitarjoilun sekä makkaranpaiston merkeissä. Uutta luontohyvinvointipolkua oli lähtenyt kiertämään puolisensataa innokasta luonto- ja kuntoiluharrastajaa. -jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI