Virroilla liikutaan myös vetten päällä

0
Kaupunginjohtaja suppaa

Trendilaji vapauttaa vetten päälle

Jos olet ihmetellyt järvellä seisoen heiluvia henkilöitä, olet ehkä silmien hieraisun jälkeen huomannut, ettei kyse ole tukinuittajien uudesta tulemisesta kekseineen. Monelta rannalta on etenkin lämpimien vesien aikaan melottu selkiä kohti sup-laudoilla.

SUP-lautailu tulee sanoista stand up paddling. Kansan suussa laji on saanut nimen suppailu. Suppailu rantautui vahvasti viime kesänä myös Virroille ja koronakesä on vain vahvistanut sen suosiota. Ainakin sosiaalisen median perusteella suppailu näyttää olevan kesän hittilaji! Sup-lautoja on tosin voinut vuokrata SUPVirroilta jo kolmen vuoden ajan, jolloin yritys järjesti myös alkeiskursseja, mutta viime kesänä ihmiset ostivat paljon omia lautoja ja suppaus näkyi enemmän mm. vuokraustoimintana. SUP-lauta muistuttaa surflautaa ja sitä melotaan seisten pitkän melan avulla.

Vaikka suppailu äkkiseltään näyttää tasapainoa haastavalta, ovat SUP-laudat yllättävän vakaita ja tasapainoisia. Lautaa pystyy melomaan myös polviasennossa mikäli seisten melominen jännittää. Jos veteen tipahtaminen kuitenkin tapahtuu, on laudan päälle helppo nousta takaisin. Laji sopiikin lähes kaikille, kunhan turvavarusteena on pelastusliivit ja uimataito.

Virkapuku päällä kiireiden keskellä suppaten

– Sen jälkeen, kun tasapaino on löytynyt, tulee fyysinen osuus suorituksesta oikeastaan melomisesta. Sitäkin voi tehdä omaan tahtiin hikoillen tai nautiskellen järviympäristöstä, mikä lisää lajin viehättävyyttä, kertoo kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Kaupunginjohtajan ja liikuntasihteeri Sanna Vilénin liikuntapaikkojen esittelykierros olikin nyt rantautunut suppailuun, jota Virroilla voi harrastaa lähes missä tahansa.

Suppailu on helppo tapa tutustua maisemiin vesistöstä päin mikäli muunlainen vesiaktiviteetti tuntuu hankalasti saavutettavalta. Laudat ovat usein ilmatäytteisiä, joten ne pakkautuvat pieneen tilaan ja ovat kevyitä kuljettaa myös täysinä. Liikuteltavuutensa ansiosta suppailu tarjoaakin mahdollisuuden uudenlaisiin vesielämyksiin ja maisemiin yhä uudelleen.

– Näitä koettavia maisemiahan meillä riittää. Suppailemalla voikin tutustua kotiseudun ja sen vesistöjen uusiin puoliin ja kuvakulmiin helposti ilman peräkärryjen kanssa ajelua. Sup-laudan voi hankkia itselle, mutta niitä on myös tarjolla vuokralle myös Virroilla, Viitasaari koostaa.

Mistä Sup-lautoja Virroilla?

SUPVirrat vuokraa lautoja sovitusti (puh. 040 707 5262 / Heli Niemi) ja yrityksellä on vuokrattavissa kolme kappaletta lautoja valmiiksi täytettyinä pick ’n go –periaatteella myös Rantaterassi Baarpuurilta. Lautojen vuokra-ajat ovat 2 tuntia, vuorokausi tai viikonloppu. Vuokraus sisältää kelluntaliivin. Yritys järjestää tilauksesta alkeiskursseja sertifioidun kouluttajan Katja Kaikkosen johdolla. Tiedustelut kursseista Heliltä.

Myös Matkailutila Haapamäki vuokraa lautoja asiakkailleen 040 867 5933 / Noora Haapamäki.

Lisäksi Nuorisokeskus Marttisessa on mahdollista kokea ympäröivä luonto monesta näkökulmasta ohjatuilla suppailuilla, joita järjestetään ryhmille. Vuokraus on mahdollista 1, 2, 4 tai 7 tunniksi maanantaista perjantaihin klo 10.00 -17.00. Lisätietoa ja verkkokauppa varauksia varten löytyy nuorisokeskuksen nettisivulta www.marttinen.fi


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI