Virroilla mahdollisesti oireettomia infektion kantajia – Oletko asioinut apteekissa tai terveyskeskuksessa?

0
Terveyskeskus

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Mikäli olet asioinut tämän viikon keskiviikkona 24.3. aamupäivällä Virtain terveyskeskuksen laboratoriossa tai keskiviikkona tai torstaina(to-aamupäivä) 24.-25.3. 2021 Virtain apteekissa, olet voinut altistua koronavirukselle.

Virroilla on koronaesiintyvyys pysynyt melko korkeana huolimatta rajoitustoimenpiteistä. Positiivisia koronatartuntoja on ollut tämän viikon perjantaihin mennessä yhteensä 42 kappaletta, joista kahdeksan on tullut viimeisen kahden viikon aikana ja niistä kaksi tällä viikolla.  Viimeisen kahden viikon koronaesintyvyys Virroilla on tällä hetkellä korkea, kun sitä verrataan asukaslukuun.

Jäljitystyöryhmä pitää mahdollisena, että Virroilla on oireettomia Covid-19 infektion kantajia, koska kaikkia tartuntaketjuja ei ole pystytty jäljittämään ja sairautta esiintyy myös iäkkäimmissä ryhmissä.

Jäljitystyöryhmä suosittaa seuraamaan vointia ja jos ilmenee hengitysoireita, on tärkeää ottaa yhteyttä terveyskeskuksen koronanumeroon 034853200 tai täyttämällä internetissä Omaolo-oirearvion.

– On edelleen ehdottoman tärkeää, että kaikki muistavat pitää turvavälit vähintään kaksi metriä, käyttää käsidesiä kaupassa ja muualla asioidessa, suojata hengitystiet maskilla, välttää virailuja kodin ulkopuolella. Jos on hengitystie- ja muita flunssaoireita, tulee heti hakeutua terveydenhuollon arvioon ja tarvittaessa koranatestiin, muistuttaa vt. kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Rokotustahti hitaanlaista.

Rokotuskampanja etenee Virrat-Ruovesi yhteistoiminta-alueella tällä hetkellä hitaasti rokotteiden vähäisyyden vuoksi.

– Olemme rokottaneet yli 80-vuotiaat rokotteen halunneet  kuntalaiset. Seuraavaksi painopiste on yli 70-vuotiaiden rokottamisessa. Odotamme rokotustahdin hieman kiihtyvän, koska saamme jatkossa rokotteita jonkin verran aiempaa enemmän. Samanaikaisesti rokotamme pieniä määriä 65-69 vuotiaita riskiryhmäläisia. Rokotettaviin ollaan yhteydessä terveyskeskukselta, kertoo rokotustilantesta Henna Viitanen.

Koulujen etäopetus.

Pirkanmaalla suositellaan etäopetusta perusopetuksen 7.-9.-luokille ja toisella asteella 5.4.2021 asti lukuun ottamatta erityisen tuen oppilaita. Aluehallintovirasto on omalla päätöksellään 25.3.2021 sulkenut yläkoulujen tilat 5.4.2021 asti.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset

Lisäksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausrymä suositteli tällä viikolla yksityistilaisuuksia (max 6 henkilöä) ja aikuisten harrastusryhmätoiminnassa koskevien rajoitusten jatkamista 18.4.2021 saakka. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI