Virtain Kalettomanlahden vesi on kunnossa

0
Kalettomanlahden uimaranta Virrat (Kuva: Tony Hagerlund)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Marraskuun 21. päivänä uutisoitiin Virtain Kalettoman alueella muuntajan rikkoutumisesta syntyneiden sähkökatkojen aiheuttamasta jätevesipumppaamojen pyhähdyksestä.

Tämän myötä myös pieni määrä jätevettä vuosi yli. Ongelma saatiin melko nopeasti hallintaan varhain lauantaiaamuna, mutta jonkin verran vettä päättyi myös Kalettomanlahteen.

Järjestelmästä ulospäässyt vesi oli pääosin sateiden tuomaa pintavettä, mutta tästä huolimatta järvessä uintia ja järviveden käyttöä suositeltiin välttämään varmuuden vuoksi muutaman päivän ajan tai kunnes testitulokset ovat varmistuneet.

Pumppaamon edustalta ja uimarannan vesistä otettiin testit heti tapahtumaa seuranneena maanantaina. Mikrologiset tulokset vesistönäytteistä ovat nyt valmistuneet.

Veden hygieeninen laatu on hyvä kaikkiin vesistön normaaleihin käyttömuotoihin. Todennäköisesti sateiden tuomista runsaista pintavalumista johtuvia muutoksia näkyi jonkin verran näytteenottotuloksissa rantaveden osalta, pumppaamon edustalla sekä läheisellä uimarannalla, mutta ne eivät vaikuta johtuvan pumppaamon ylivuodosta. Pumppaamon alue näytti näytteenottajan havaintojen mukaan siistiltä näytteenottohetkenä, eikä selviä merkkejä vuodosta ollut maastossa havaittavissa. Näin ollen tutkimusten perusteella Virtain Kalettomanlahden vesi on normaalitilassa ja sitä voi hyödyntää normaaliin tapaan.

-jr

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI