Virtain kaupunginvaltuusto päätti luottamushenkilöistä

0
Virtain uusi kaupunginvaltuusto kokousti ensimmmäisen kerran sekä etänä että paikanpäällä valtuustosalissa maanantai-iltana.

Jarkko Ruohola/J-Pnews

Virrat

Virtain kaupunginvaltuuston johtoon Jarmo Vehmas (Virtain Valtti) (vv)  ja kaupunginhallituksen johtoon Reijo Koskela (kesk.)

Virtain kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Koskela (kesk.)
Virtain kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja Jarmo Vehmas (Virtain Valtti).

 

 

 

 

 

 

 

 

Virtain kaupunginvaltuusto valitsi vaalien jälkeen ensimmäisessä kokouksessaan maanantai-iltana valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi Jarmo Vehmaksen (vv) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalle palasi pienen tauon jälkeen Reijo Koskela (kesk.)  Valtuuston ensimmäisenä puheenjohtaja toimii Keijo Kaleva (sd.), toisena Satu Solja (kesk.) ja kolmantena Katja Kotalampi (vas.) Kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi tuli Sanna Kangas (vv), toiseksi Mikko Hänninen (sd.) Muut kaupunginhallituksen jäsenet ovat Pirjo Ala-Kaarre (ps.), Ari Dahlberg (vv), Eila Kalliomäki (sd.), Aimo Mäkinen (kesk.), Johanna Saarinen (kesk.) ja Pentti Tikkanen (kok.) Kaikki tarvittavat valinnat lautakuntiin ja muihin luottamuspaikkoihin sujuivat kitkattomasti valtuustoryhmien esitysten mukaisesti.

Valtuuston vaalilautakunta: Pj. Ari Rajamäki, vpj. Eila Kalliomäki, Teemu Kontoniemi, Pirjo Ala-Kaarre ja Pauli Kotalampi.

Tarkastuslautakunta: Pj. Markus Koro, vpj. Tapani Heinonen, Larissa Heinämäki, Sanna Keihänen, Markku Lehto, Pirkko Mikkola ja Pentti Vaara

Keskusvaalilautakunta: Pj. Jouni Mesimäki, vpj. Kari Haapamäki, Arja Mykkänen ja Pirjo-Liisa Rouniola.

Perusturvalautakunta: Pj. Keijo Kaleva, Teemu Kontoniemi, Jani Palmroth, Kirsti Perähuhta ja Johanna Saarinen.

Sivistyslautakunta: Pj. Pirjo Ala-Kaarre, vpj. Jukka Yli-Hietanen, Judit Corum, Marika Hakola, Timo Ilonen, Risto Lehtinen, Markus Koro, Lea Koskimäki ja Sanna Viitanen.

Teknisten palveluiden lautakunta: Pj. Anssi Nyman, Riitta-Liisa Mäki, Pasi Aho, Auli Arpiainen, Jussi Helin, Satu Linjamaa, Harri Tarvainen, Armi Rajala ja Ari Rajamäki.

Lupapalvelulautakunta: Pj. Jarmo Vehmas, Riitta Mononen, Risto Saarinen, Hilkka Suhonen ja Risto Viitanen.

Marttisen johtokunta: Pj. Päivi Kangasaho, vpj. Harri Tarvainen, Jarkko Mäki, Lalli Poukka ja Hilkka Suhonen.

Merikanto-opiston johtokunta: Pj. Pirjo-Liisa Rouniola ja Väinö Ilomäki.

Keskisen muistorahasto: Pj. Janne Savilahti, Eetu Hintala, Terhi Kangasmäki, Tiina Lehtisaari, Tero Rikala, Niina Lähteenmäki (opettajakunnan edustaja) ja Virpi Saarinen (henkilökunnan edustaja).

Pirkanmaan liiton kuntien edustajan kokous: Jarmo Vehmas.

PSHP-valtuusto: Eila Kalliomäki ja Reijo Koskela

Sedu: Johanna Saarinen

Poliisipiirin neuvottelukunta: Mikko Hänninen.

Käräjäoikeuden lautamies: Kimmo Viitanen.

Kiinteistötoimitusten uskotut miehet: Pasi Aho, Hannu Joutsenjärvi, Asko Kulma-aho, Anssi Luodes, Merja Puskala ja Petri Koivula.

Keurusselän YMPLTK: Pirjo Ala-Kaarre

Edustaja Pirkanmaan vaalipiirin kuntapäiville: Keijo Kaleva.

Edustaja Pirkanmaan pelastuslaitoksen neuvottelukuntaan: Erkka Varjonen

Edustaja Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakuntaan: Reijo Koskela.

Kaupunginvaltuttetu Pentti Tikkanen(kok.) johti vanhimpana valtuuttettu ensimmäistä kokousta puheenjohtavalintoihin saakka.

Kaupunginvaltuuston kokousta johti ennen kaupunginvaltuuston puheenjohtajien valintaa, iältään vanhin valtuutettu Pentti Tikkanen (kok.)

– En olisi uskonut valtuustokauteni 1992 alussa, että tulen avaamaan uuden valtuuston 2021, iältään vanhimpana kaupunginvaltuutettuja. Hilkulla se oli, ei henkilökohtaisen kannatuksen vuoksi, vaan siksi, että entiset puoluekollegat yrittivät kaikin tavoin estää ehdokkuuteni Virtain Kokoomuksen ehdokkaana. Tässä sitä kuitenkin ollaan 75 virtolaisen edusmiehenä seuraavat neljä vuotta edistämässä asukkaiden hyvinvointia ja kunnan elinvoimaa, piikitteli Pentti Tikkanen

Pentti Tikkanen jakoi myös puheenvuorossaan ohjeita, miten tulevaisuudessa tulee toimia ja millaiset hankkeet ovat tärkeitä. – Ensimmäinen tehtävä on kuntastrategian laatiminen valtuustokaudelle. Siinä on haastetta, kun Sote-palvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle 2023 vuoden alusta ja 13,26 veroprosenttiyksikköä katoaa kunnan verotuloista. Laesterän painelaskelmien mukaan se tarkoittaa Virroille kahden prosentin veronkorotuspainetta. Siihen pitää löytyä muu ratkaisu kuin verojen korotus, muistutti Pentti Tikkanen.

-Yksi keino saada kunnalle lisää verotuloja, on käynnistää hanke tuulivoimaloiden saamiseksi paikkakunnalle. Maakuntakaavassa on Virroille kuusi tutkittua tuulivoima-aluetta. Yhteensä maakuntakaavassa on näille alueille sijoitettu 20 tuulivoimalaa. Kiinteistöveroa näistä tuulivoimapuistoista on saatavissa n. 500.000 euroa vuodessa. Investointien arvo on yli 20 milj. euroa ja perustustöidenkin yli kaksi miljoonaa euroa. Kunnalle hanke on riskitön. Mielestäni hanke on välittömästi käynnistettävä kaupunginhallituksen toimesta, ohjeisti Pentti Tikkanen.

Pentti Tikkanen halusi myös senioritalo-hankkeen toteutuvan tulevaisuudessa ja myös ratkaisun työvoiman ja väestömäärän turvaamiseksi Virroilla.

– Siihen  ainoa nykyoloissa toimiva ratkaisu on työperäinen maahanmuutto, korosti Pentti Tikkanen.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI