Virtain kaupunki irtisanoi maanvuokrasopimuksen Lakarinharju Camping Oy:n kanssa

0
Lakarin leirintäalue talviasussaan.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina (27.3.)  käydyn keskustelun jälkeen yksimielisesti irtisanoa Virtain kaupungin ja Lakarinharju Camping Oy:n välisen maanvuokrasopimuksen kolmen kuukauden irtisanomisajalla.

Sopimusehtojen rikkominen ja sopimuksen purkaminen.

Sopimuksen kohdassa 2 vuosivuokra on sovittu maksettavaksi sopimuksessa määriteltyjen eräpäivien mukaan kaupungin tilille ilman laskutusta. Lakarinharju Camping ei ole täyttänyt vuokranmaksuvelvollisuuttaan sopimuksen mukaisesti.

Sopimuksen kohdassa 4 todetaan, että kaupungilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus, jos vuokralainen laiminlyö sopimuksen ehtoja. Irtisanomisaika on kolme kuukautta.

Virtain kaupunki taholta on toimijan kanssa käyty neuvotteluja toiminnan jatkamiseksi sekä läsnäolopalaverilla kaupungintalolla 2.11.2022 sekä sähköpostilla. Kaupunki on tullut vastaan maksuaikataulussa, mutta Lakarinharju Camping ei ole kuitenkaan hyväksynyt kaupungin tekemää ehdotusta, vaan on tehnyt uuden vastaehdotuksen. Virtain kaupunki on ilmoittanut 23.2.2023 käynnistävänsä maanvuokrasopimuksen irtisanomismenettelyn, jos sopimusrikkomusta ei hoideta kuntoon.

Tämän jälkeen tilanne ei ole muuttunut ja sopimusrikkomus vuosivuokrien osalta on edelleen olemassa. Lakarinharju Camping Oy:lle on 20.3.2023 ilmoitettu, että sopimuksen irtisanominen etenee kaupungin päätöksentekoon. Tilanne ei ole korjaantunut. Sopimuksen irtisanomiselle on näin olemassa vahvat perusteet.

Virtain kaupunki on 15.1.1994 allekirjoitetulla maanvuokrasopimuksella vuokrannut Virtain Matkailu Oy:lle Jäähdyskylässä sijaitsevasta tilasta Heikkilä noin 18,5 ha:n suuruisen Lakarin leirintäalueen. Vuokra-aika on kolmekymmentä vuotta, päättyen 31.8.2024. Vuokraoikeus on siirtynyt Lakarinharju Camping Oy:lle kesällä 2020. Sopimuksen kohdassa 15 on määritelty, että vuokralaisella on oikeus kaupunkia kuulematta siirtää vuokraoikeus kokonaan toiselle.

Vuokraoikeuden saaneella on velvollisuus ilmoittaa kolmen kuukauden kuluessa saannosta asiasta kirjallisesti Virtain kaupungille. Kirjallinen ilmoitus vuokraoikeuden siirtymisestä on tullut kaupungille vasta 2.11.2022, mutta kauppakirjan mukaan vuokraoikeus on siirtynyt Virtain Matkailu Oy:n konkurssipesältä Lakarinharju Camping Oy:lle 6.5. 2020. Maanvuokrasopimuksessa on määritelty, että kaupunki ja vuokralainen käyvät syksyllä 2021 keskustelun mahdollisesta sopimuksen jatkamisesta.

Virtain kaupungin ja yrityksen edustajien kesken on käyty suullisia keskusteluja vuonna 2020, jolloin kyseisenä aikana koronaepidemia on ollut pahimmillaan. Virtain kaupungin edustajat ovat tavoitelleet Lakarinharju Camping Oy:n edustajia tapaamisiin alkusyksystä 2021 alkaen, vuokranmaksutilanteeseen ja mahdollisen vuokrasopimuksen jatkamiseen liittyen. Virtain kaupunki kirjallisesti (sähköpostilla) ilmoittanut 30.12.2021, että maanvuokrasopimus päättyy sopimuksen mukaisesti 31.8.2024 ja mahdollisen uuden sopimuksen neuvotteluja jatketaan vuoden 2022 puolella. Lakarin leirintäalue sijaitsee harjumaisemissa, kahden järven Kangasjärven ja Siekkisjärven välisellä kannaksella. Virroilta matkaa Lakarille on kantatie 66:tta pitkin noin kuusi kilometriä. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI