Virtain monoliitti katosi – vaihtoi paikkaa ja ilmestyi Toisveteen: ohjeet turvalliselle liikennöinnille

0
1.monoliitti sijaitsi lähellä perinnekylää valtatien varrella (jpnews.fi)

Virroille, Perinnekylän pelloille, lauantaina 12.12. ilmestynyt monoliitti on herättänyt laajaa kiinnostusta viime päivinä. Viikonloppuna 19.12.–20.12. mysteeri jatkui, kun monoliitti katosi Marttisen saaren Perinnekylästä ja ilmestyi Toisveden Umpipohjaan, valtatie 23 varrelle.

Koska monoliitin uusi sijainti herättää mahdollisesti kiinnostusta, on Virtain kaupunki katsonut tarpeelliseksi tiedottaa liikenneturvallisuudesta ja pysäköinnistä alueella. Umpipohja sijaitsee Virtain keskustan tuntumassa Parkano-Jyväskylä -valtatien varrella kohdassa, jossa vt 23 käy Toisveden rannassa. Monoliitti kelluu pystyssä noin 100–200 metriä rannasta.

Mikäli haluat käydä kuvaamassa tai muuten katsomassa monoliittia lähempää, voit pysäköidä auton VMT-centerin pihaan, osoitteeseen Pirkantie 26. Siitä on helppo edetä järven rannalle liikennesääntöjä noudattaen ja leveää tien luiskaa hyödyntäen. Noudatathan erityistä varovaisuutta liikkuessasi tiellä, sillä nopeudet voivat olla suuria. Valtatien reunalle autoa ei tule pysäköidä.

Monoliitti on veden päällä Toisvedellä (Kuva: JR/Jpnews.fi)

– Halusimme kantaa kortemme kekoon tämän erityisen ilmiön eteen ja varmistaa turvallisen käynnin rannassa, joten sovimme Virtain Muovityön kanssa parkkialueen käytöstä kylmäaseman piha-alueella ja veimme myös niin uudelle kuin vanhalle ilmestymispaikalle opasteet, kaupunginjohtaja Juha Viitasaari kertoo.

– Kansainväliseksi ilmiöksi nousseet monoliittien ilmestymiset ovat pysyneet salaperäisinä taustoiltaan. Monoliitti on yleensä ilmestynyt ja hävinnyt, mutta käsittääkseni missään se ei ole ilmestynyt uudelleen eikä varsinkaan kellumaan vetten päälle, pohtii kunnanjohtaja Viitasaari.

JÄTÄ KOMMENTTI