Virtain Rantatien muutostöillä edistetään liikenneturvallisuutta

0

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtain Rantatiellä on menossa mittavat muutostyöt, jotka kestävät koko kesäajan. Muutostöiden ensisijaisena tavoitteena on parantaa vilkkaasti liikennöidyn tieosuuden liikenneturvallisuutta. Hankkeen kustannukset ovat veroineen noin 600.000 euroa.

– Syksyyn mennessä päällystystyöt olisi tehty, jos mitään yllättävää ei tule eteen. Lisäksi molemmin puolin tietä uusitaan valaistus. Suojateitä tulee olemaan yhteensä viisi, jotka helpottavat Rantatien ylitystä, kertoo Virtain kaupungin maanarakennusmestari Reijo Kallio.

Itse Rantatien muutostöihin on päästy käsiksi juhannuksen jälkeen. Työt alkoivat Mäkitieltä ja etenevät Laivarannan suuntaan Sipilän risteykseen. Isot koivut kaadettiin koulun kentän laidalta Rantatien puolelta ja kirjastoa vastapäätä olevat puut jäivät pystyyn. Kaadetuista koivuista monet olivat jo pahasti sisältä lahonneita. Olisikin ollut vain ajan kysymys, kun myrskytuulet oisivat ne kaataneet.

Läpikulku Laivarannan ja urheilukentän suuntaan on muutostöistä huolimatta mahdollista, mutta suositus on, että käytettäisiin kiertoreittiä Keiturintien kautta.

Reijo Kallio sanoo, että tavoitteena on vielä saada kääntymiskaista raskaalle liikenteelle Sipiläntieltä.

– Neuvottelut maanomistajan kanssa ovat vielä kesken.-jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI