Vuokrakirppis Adeliina muutti uusiin tiloihin Alajärvellä

0
Muutto tapahtui nopeasti Citykorttelista Kuopiontielle

Adeliinaan mahtuu nyt myös huonekaluja ja muuta isompaa myytävää (jpnews.fi/Niina Luoma-aho)

Niina Luoma-aho

ALAJÄRVI

Keväällä 2009 Miia Kataja sai idean perustaa vuokra-kirppiksen, joka lähti omasta innostuksesta ja harrastuksesta käydä kirppiksillä, tekemässä löytöjä tarpeeseen, kuin heräteostoksiakin. Adeliina on toiminut siitä saakka Alajärvellä. Kävimme maanantaina tutustumassa Adeliinan uusiin laajempiin toimitiloihin Kuopiontien ja Alajärventien risteyksessä.

Miia Katajalla on kirppiksellä apuna, kirppismaskotiksikin tituleerattu anoppi, sekä osa-aikaisena työntekijänä Leena ja myös Miian äiti on ollut apuna.

– Vuokrakirppis on siksi hyvä, sillä ihmiset tuovat lähes poikkeuksetta laadukasta tavaraa myyntiin, koska he maksavat myyntipaikastaan vuokran. Adeliinassa paikkavuokraan sisältyy joka arkipäivä paikalla olevan myyjän palvelut. Ainoastaan sunnuntaisin myyntipaikat pidetään suljettuina, kertoo Miia.

Omistajan neuvo ensikertaa vuokrapaikkaa hankkivalle:

– Kun varaat myyntipaikkaa, niin se kannattaa ottaa kerralla useammaksi viikoksi (esim. 4 viikkoa), jotta paikan kanssa ei tule ”paniikkia”, silloin on myös aikaa täydentää paikkaa pikkuhiljaa. Jos pidät paikkaa viikon, niin silloin vain pieni osa asiakkaista ehtii paikkasi näkemään, sillä jotkut asiakkaat käyvät päivittäin, mutta on myös asiakkaita jotka käyvät 1-2 kertaa kuussa. Toki paikan saa ottaa viikoksi tai kahdeksi tai jatkaa viikko kerralla, jos niin tahtoo.

Myös lastenrattaita mahtuu avarampaan kirppikseen (Kuvat: jpnews.fi/Niina Luoma-aho)

Asiakaskuntaan kuuluu paljon lapsiperheitä, joten lapsiin liittyvät tavarat on hyvin suosittuja, mutta myös vanhempi väki on kirppiksen löytänyt. Huonekaluja, polkupyöriä, lastenvaunuja yms. saa tuoda myyntiin mikäli tilaa on. Niistä peritään 25% provisio, mikäli kaupat toteutuvat…

Vanhalla paikalla tilat täyttyivät ja kävivät ahtaiksi. Kun uusia tiloja lähdettiin kyselemään, jo kuukauden päästä siitä muutto oli tehty. Tarkoitukseen sopiva tila löytyi siis nopeasti, Alajärven sisääntulotien varrelta, osoitteessa Kuopiontie 1.

Muuttosta Citykorttelista Kuopiontielle suoriuduttiin nopeasti

Uusissa tiloissa vuokrapaikoilla on nyt muun muassa kaksinkertainen tanko vaatteille, sekä leveät käytävät. Paikka on muutenkin kaunis ja avara, lisäksi tiloista löytyvät kahvio ja lasten leikkinurkkaus. Ostosten lomassa voi siten huilia ja istahtaa nauttimaan maukkaat kahvit. Uusien tilojen myötä myös miehille on tullut enempi tarjontaa.

Uudet tilat ovat saaneet kovasti kehuja ja onnitteluja, samoihin kehuihin, sekä onnitteluihin yhtyy myös allekirjoittanut.

– Aivan mahtavat ja valoisat tilat –  siis Paljon onnea Adeliina!

JÄTÄ KOMMENTTI