Vuosi vaihtui – syntyi uudistunut Pohjanmaan Poliisilaitos!

0
Poliisi
Pohjanmaan poliisilaitos Vaasassa kasvoi vuoden vaihteessa Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan poliisilaitosten yhdistämisen myötä. Nimi Pohjanmaan poliisilaitos kuvaa nyt koko entisen Vaasan läänin alueen kokoista poliisipiiriä.

Liikkuva poliisi yhdistetään vuoden vaihteessa paikallispoliisiin ja alueella työskennellyt henkilöstö siirtyy Pohjanmaan poliisilaitokselle. Tämän lisäksi poliisilaitos saa vahvistusta vuoden vaihteessa lakkautettavan KRP:n Vaasan osaston henkilöstöstä.

Pääpoliisiasema sijaitsee Vaasassa ja sen lisäksi kansalaisia palvellaan koko alueella 11 muun poliisiaseman voimin, kuten tähänkin asti.

Monia saattaa askarruttaa miten poliisipalveluja saa jatkossa.

– Toiminta tulee jatkumaan kuten ennenkin, kiireellisissä tapauksissa soitetaan hätäkeskuksen yleiseen hätänumeroon 112, joka palvelee ympäri vuorokauden. Muissa, ei kiireellisissä asioissa poliisin saa kiinni kuten tähänkin asti, kertoo uuden poliisilaitoksen poliisipäällikkö Jouko Potinkara.

Kansalaisten näkökulmasta uudistus on melko huomaamaton. Peruspoliisityö pysyy samanlaisena ja kansalaisia palvellaan jatkossakin oikeudenmukaisesti poliisin vahvalla ammattitaidolla.

Pohjanmaan poliisien määrä vuodenvaihteessa on noin 490 henkilöä. Koko henkilöstön määrä on noin 610. Uudistuksella tavoitetaan henkilöstömenojen vähennyksiä keskittämällä johto-, hallinto-, esikunta- ja tukitoimintotehtäviä. Henkilöstövähennykset tehdään luonnollisen poistuman kautta.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI