YHTEISTYÖTÄ OMAISHOITAJIEN HYVÄKSI

0

Järviseudun ja Kuusiokuntien Omaishoitajayhdistykset ovat tehneet aiemminkin hyvää yhteistyötä, mutta STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) vuodelle 2018 myöntämän rahoituksen avulla Järviseudun yhdistyksen toimintaa voidaan joltain osin viedä myös Kuusiokuntien alueelle. Yhteistyön tavoitteena on pystyä palvelemaan alueen omaishoitajia entistä paremmin. Toimintaa käynnistettiin kevään aikana ja tulevana syksynä yhteistyö saa jatkoa.

Yhteistyösopimuksen mukaan Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry on sitoutunut antamaan omaistoiminnanohjaajan työajasta parikymmentä prosenttia Kuusiokuntien yhdistyksen käyttöön. Käytännössä tämä tarkoittaa vuosittain yhden Ovet -valmennuksen® sekä tarvittaessa yhden vapaaehtoiskoulutuksen järjestämistä yhteistyössä Kuusiokuntien yhdistyksen ja muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi toteutamme OivaHetki-päivystyksiä, jotka antavat omaishoitajille mahdollisuuden keskusteluun sekä omaishoitoon liittyvän tiedon ja tuen saamiseen.

Nämä päivystykset toteutetaan vuoroviikoin Alavuden, Kuortaneen ja Ähtärin Ikätorin tiloissa. Juttutuokioon voi varata ajan ennakkoon tai poiketa paikalle ilman ajanvarausta. Omaistoiminnanohjaaja Pia Toivola vastaa työikäisten omaishoitajien ja erityislapsiperheiden omaishoidon asioista ja toiminnanohjaaja Tiina Silvosen kohderyhmänä ovat ikääntyneet omaishoitajat. OivaHetki -päivystysten aikatauluista saa lisätietoa omaishoitajayhdistyksistä, Kuusiolinnan palveluohjaajilta sekä osoitteesta www.tietoaomaishoitajille.fi. Asiasta tiedotetaan myös paikallislehtien tapahtumapalstoilla.

 

Tiina Silvonen, Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset

Omaishoitajuus on erityinen ja usein raskas elämänvaihe, jolloin tuen tarve kasvaa. Läheisen sairastuminen tulee usein varoittamatta, perhe ei ole enää sellainen kuin aiemmin ja tulevaisuus näyttäytyy erilaisena. Äärimmäisen tärkeää uudessa elämänvaiheessa on uskallus kertoa tilanteestaan muille, pyytää apua ja ottaa sitä vastaan. Omaishoitajan ei tarvitse jaksaa yksin, hänellä on lupa kysyä ja saada vastauksia.

– OivaHetket tarjoavat mahdollisuuden jutella luottamuksellisesti yhdistyksen työntekijän kanssa omaishoitoon liittyvistä tunteista, ajatuksista ja käytännön asioista. Toivomme, että kynnys yhteydenottoon on mahdollisimman matala ja juttutuokioon on helppo tulla, kehottavat toiminnanohjaajat


OmaisOiva -toiminta tukee omaishoitajan jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea mahdollisimman lähellä kotia.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI