Yksityinen havaitsi lentokoneesta metsäpalon Halsualla

0
Metsäpalon alku havaittiin lentokoneesta. (jpnews.fi)

Halsuan Etelähaarantien maastopalon syttymissyyksi arvioidaan metsän hakkuuta. Kaksi tuntia aikaisemmin palopaikalla oli lopetettu koneelliset hakkuutyöt. Ilmoituksen palosta teki yksityinen lentokone, joka oli matkalla Kokkolasta Ouluun.

Maaston kuivuuden takia tehtävälle hälytettiin etupainotteisesti kuusi (6) pelastusyksikköä, kuusi (6) säiliöautoa, kaksi (2) raivausyksikköä, sekä puolustusvoimien helikopteri. Kaikkiaan pelastushenkilöstöä oli 30.

– Paloalue oli pitkien metsäautoteiden päässä ja ajoneuvoilta palopaikalle oli vielä yli puolenkilometrin siirtymä. Ensimmäisen palokunnan sammutusyksikön saavutettua palopaikalle oli liekit jo puiden latvassa ja tilanne vaikutti uhkaavalta. Palo onnistuttiin kuitenkin saamaan hallintaa jo ensimmäisten yksiköiden voimin ja puolet hälytetyistä yksiköistä ja helikopteri voitiin perua, kertoi Keski-Pohjanmaanpelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Huumo

Perjantaina iltapäivällä noin kello puoli neljän aikaan syttyneen tulipalon sammuttaminen vaikeakulkuisessa kivikkoisessa metsämaastossa on kestänyt koko iltapäivän sekä illan. Palo on saatu kokonaan sammumaan ja se on luovutettu omistajan edustajalle. Metsähallituksen mailla sijainnut paloalue jäi lopulta noin 0,5 ha kokoiseksi.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI