Yli puolet suomalaisista kannattaa humalassa ajoa liikenteessä!

0
Nykyisin myös lääkehuumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta on tullut uusi pelottava ongelma
No ei ole ihme ettei rattijuoppoja saada pois liikenteestä vaaraa ja vahinkoa aiheuttamasta, kun kansalaisenemmistö sen hyväksyy.

Aivan hyvin voidaan näinkin tehtyä kyselytutkimusta tulkita, riippuu myös siitä onko mahdollisesti asian julkaisevalla taholla jonkinasteinen oma intressi mukana jutunteossa. Aihetta voidaan vähätellä tai se voidaan tuomita kokonaan.

Toimituksemme käsitys humalassa liikenteessä ajamisesta on kristallin kirkas.  Liikenteeseen ei ole kenelläkään missään olosuhteissa asiaa humalatilassa, eli toleranssi liikenteessä on pyöreä 0‰.

If Vahinkovakuutuksen kyselyn mukaan mielipide 0,5 promillen rattijuopumusrajasta jakaa kansalaiset kahtia. 43 prosenttia vastaajista madaltaisi rajaa, mutta 51 prosentin mielestä nykylinjaus on hyvä.

Promillerajan madaltamista kannattavat etenkin naiset ja yli 55-vuotiaat. Maakunnista rajaa haluttaisiin laskea herkimmin Pohjois-Savossa ja Kanta-Hämeessä.

Vastaajien selvä enemmistö toivoo lisää alkoholitestejä tieliikenteeseen. Lähes kaksi kolmesta on sitä mieltä, että liikenteessä tehdään liian vähän puhallutuksia ja huumetestejä Testimäärien nostamista toivovat useimmin naiset ja 35−74-vuotiaat kuljettajat.

If Vahinkovakuutusyhtiö teetti kyselyn markkinatutkimusyhtiö YouGov Finlandilla. Kyselyyn vastasi viime kuussa reilut 1 500 suomalaista.

JÄTÄ KOMMENTTI