Yöllinen tulipalo tuhosi maatilan ison varastorakennuksen Alajärvellä

0
Alajärven ja Soinin palokunnat olivat sammuttamassa paloa
Palokuntien tehtäväksi jäi yöllä perustuksia myöten tuhoutuneen rakennuksen jälkisammutus ja -raivaus (K-Media/JK)
Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven, Soinin ja Lehtimäen palokunnat saivat hälytyksen torstaina yöllä noin kello puoli kahden aikaan Alajärven Kortekylään.

Palokuntien sammutusyksiköiden saavuttua paikalle olivat liekit saaneet jo ylivallan noin 320 neliön kokoisesta rehu- ja lannoitevarastorakennuksesta. Niin sanotussa kylmävarastossa säilytettiin myös maataloudessa käytettäviä koneita. Rakennuksen mukana paloi muun muassa arvokkaat traktorin kippikärryt 40 tonnia rehua ja lannoitteita. Maatilan isännän pikaisen arvion mukaan vahingot saattavat nousta reilusti yli sadantuhannen euron.

Alajärven ja Soinin palokunnat olivat sammuttamassa paloa

Palon havaitsi kotonaan, noin kilometrin päässä rakennuksesta, sattumoisin ikkunasta ulos vilkaissut isännän sukulaismies. Hän soitti välittömästi puhelimellaan epäilyttävästä havainnostaan isännälle. Tulipalon syttymissyy oli yöllä vielä täysi mysteeri, koska rakennuksessa ei ole lämmitystä, eikä siellä säilytetä palavia nesteitä tai muuta vastaavaa.

Palossa ei tullut henkilövahinkoja, eikä se uhannut lähellä olleita muita rakennuksia. Palokuntien jälkiraivaus palopaikalla jatkui aamun tunneille tyynessä noin parinkymmenen asteen pakkassäässä.

Poliisi selvittää palon mahdollista aiheuttajaa.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI