Yrittäjien aamiainen Soinissa

0
Soinilaisia yrittäjiä aamiaisella Tervaholvissa

Tänä aamuna Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu (JPYP) järjesti Soinin yrittäjille aamiaistilaisuuden.

Tilaisuuden aluksi soinilaiset yrittäjät toivotti tervetulleeksi yritysneuvoja Pirkko Ylätalo JPYP:stä.

Pirkko Ylätalo

Kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi esittäytyi. Puheessaan hän käsitteli aluksi Soinin  kuulumisia. Jos lasketaan Pihlajalinnan osakkeiden myynti mukaan viime vuosi näytti hyvältä, kaksi miljoonaa plussalla. Kriisikunnaksi ei vielä tarvitse ryhtyä, mutta jo tällevuodelle talausarvio tehtiin 450.000 euroa miinukselle. Selkeä syy on valtionosuuksien laskussa.

Kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi

Väestöennusteet tulevaisuuteen ovat koko Etelä-Pohjanmaatakin koskien hälyyttävät. Mikäli Soinin väkiluku pienenee kymmenessä vuodessa vajaat 300 asukasta, on se yrittäjillekin merkittävä asia. Se saattaa tarkoittaa myös työtekijäpulaa.

Investointeja tulevanakin vuotena tehdään, suurimpana Tukkitien valmistuminen. Pienempinä kohteina päiväkodin piha-alue ja koulun kotitalousluokan remontti. Tulevaisuudessa on kuitenken edessä korjausvelan vaatimukset kiinteistöissä.

Myös aloittaessani Soinin kunnan palveluksessa olen törmännyt Vuorenmaan tilanteeseen, mutta toivoa sopii, että se saadaan järjestykseen. Tulevaisuus Soinissakin tehdään yhteistyössä ja siihen tarvitaan luionnollisesti yrittäjiäkin.

 

Hanke-elämään yrittäjiä kehoitti vuorostaan Paula Erkkilä, Kuudestaan ry:stä. Tilaisuudessa hän kertoi soinilaisten olleen aktiivisia hankeissa. Samalla hän kertoi yrittäjille tarkoitetuista yritystukien hausta ja niiden antamista avustuksista, koskien uusien yritysten ja jo toimivien yritysten kehittämiseen myönnettävistä perustamistuista.


 

 

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI