Jukka Kuoppamäki kiertueelle maaliskuussa

0

Jukka Kuoppamäeltä on ilmestynyt vuonna 2009 kokoelma-albumi nimeltä Mies ja kitara – samaa nimeä kantaa nyt myös maaliskuinen kiertue. Saksan Kölnissä vakituisesti asuva Jukka Kuoppamäki lähtee kiertueelle yhdessä viulisti Laura Ruusumaan sekä kosketinsoittaja Jukka Ruusumaan kanssa.

Mies ja kitara -kiertueen ohjelmistoon kuuluvat pakolliset hitit vuosien varrelta, ja vaihteleva valikoima balladeja, kantria ja kantaaottavia tekstejä. Mukana on aina takuuvarmasti mm. sellaiset klassikot kuin Pieni mies, Sininen ja valkoinen, Paljon sanomatta jää ja Kultaa tai kunniaa. Mutta, parhaillaan 35. albumiaan työstävän, lauluntekijän tarpeen esittää konserteissaan myös uudempaa materiaalia voi hyvin ymmärtää. Jukka on edelleen hyvin luomisvoimainen lauluntekijä, jolta syntyy joka kuukausi pari uutta laulua.

Kuluva vuosi 2016 on Jukan juhlavuosi säveltäjänä, sillä tasan 50 vuotta sitten, 1966 ilmestyi hänen ensimmäinen omista lauluista koostuva LP:nsä Mitä kansa haluaa. Sen ja uuden työn alla olevan albumin välillä on noin 2000 laulua, mikä tekee noin 40 laulua vuodessa. Mutta mehän kaikki tiedämme, ettei tärkeintä ole määrä, vaan laatu.

Uransa varrella Jukka on todennut, että noin joka sadannesta laulusta on tullut hitti.

– Jos osaisi kirjoittaa vain joka sadannen, niin siinä säästyisi paljon paperia ja mustetta. Mutta mehän tiedämme, ettei elämä niin mene. Jos joka laulu olisi hitti, niin ei niistä osaisi niin iloitakaan, kuten esimerkiksi kahdesta suurimmasta: Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna, pohtii Jukka Kuoppamäki.

.

Yhteistyö Ruusumaiden kanssa

Jukka Kuoppamäen ja Jukka Ruusumaa yhteistyö alkoi kesällä 2001, jolloin Jukka Ruusumaa & Four Roses säesti Kuoppamäkeä tanssilavoilla parin viikon ajan. Ryhmä soitti vuonna 2002 julkaistulla Kuoppamäen Vanhaa viiniä -albumilla ja samaisena vuonna tehtiin yhdessä Joulun tähtisade -konserttikiertue, jossa solisteina olivat Jukka Kuoppamäki, Heidi Kyrö, Jukka Ruusumaa ja Laura Ruusumaa. Konserttiyhteistyötä jatkoi 2004 Romanttinen ilta -kiertue.

– Teimme myös laivakeikkoja orkesterilla ja minä olen Jukan kanssa kahdestaan tehnyt yhteislaulukeikkoja.  Kesästä 2014 lähtien olemme tehneet kirkkokonsertteja triolla Kuoppamäki-Ruusumaa-Ruusumaa ja jouluna 2014 teimme mm. 26 kappaletta Ovi Jouluun -konsertteja kirkoissa ympäri Suomea.

Jukka on mukava ja rento tyyppi, niinpä hänen kanssaan on aina ilo lähteä keikalle. Jukka suunnittelee ohjelmiston ja minä sovitan kappaleet meidän kokoonpanolle. Meillä on hyvä henki ja yhteistyö sujuu saumattomasti. Odotan siis innolla tulevaa kiertuetta, kuvailee yhteistyötä Jukka Ruusumaa.

.

MIES JA KITARA -KIERTUE -> lipunmyynti alkaa ma 8.2.2016 (Lippupiste ja Ticketmaster)
ke 16.3. PORVOO, Kulttuuritalo Grand
to 17.3. LOHJA, Laurentius-sali
pe 18.3. RAUMA, Rauma-sali
la 19.3. SEINÄJOKI, Seinäjoki-sali
su 20.3. PORI, Promenadikeskus

Konsertit alkavat klo 19, (Pori klo 18. !)

JÄTÄ KOMMENTTI