Seinäjoen Tangomarkkinat tangolaulukilpailun 2015 viimeinen esikarsintaviikko alkaa tänään Lahdesta

0

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun viimeinen esikarsintaviikko on käynnistymässä. Ylen maakuntastudioilla käytävä kisa jatkuu tänään tiistaina Lahdesta. Huomenna tangokaravaani jatkaa kulkuaan Tampereelle, torstaina Turkuun ja perjantaina kiertue päättyy Helsinkiin.

Kiertuetta ovat isännöineet vuoden 2010 tangokuningas Marko Maunuksela ja Henri Mäentaka. Marko ja Henri ovat raportoineet tapahtumia matkan varrelta ja niitä on nähtävillä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Facebookissa – https://www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat

Marko Maunuksela kuvaa tangomatkaa näin:

– Esikarsinnoissa on ollut mukava yhteisöllinen tunnelma. Sopivasti jännitystä ja huumoria, paljon kysymyksiä, vinkkejä ja avoimia kortteja. Tango synnyttää haaveita, unelmia, tavoitteita.

Selvästi taitaa käydä niin, että kotoa laitettujen klippien määrä on kasvussa, sillä Ylen studioilla käy entistä vähemmän laulajia. Ennakkoon ilmoittautuneita on kuitenkin lähestulkoon sama määrä kuin aiempina vuosina – osa ennakkoilmoittautuneista kisaajista ilmoittaa laittavansa klipin.

Omavalintainen tango haltuun, pääsiäisen jälkeen paikan päälle taltioimaan oma suoritus tai sitten klippi kotoa. Vielä on mahdollisuus lähteä upealle matkalle kohti kirkkainta kruunua.

Seinäjoen Tangomarkkinat esikarsintakiertue 2015

ma 23.3. SEINÄJOKI (Yle Pohjanmaa, Marttilantie 24)

ti 24.3. OULU (Yle Oulu, Sepänkatu 20)

ke 25.3. ROVANIEMI (Yle Lappi, Jorma Eton tie 8 )

to 26.3. KUOPIO (Yle Savo, Kotkankallionkatu 12)

ma 30.3. JYVÄSKYLÄ (Yle Keski-Suomi, Kauppakatu 33, Tawast, 4. krs)

ti 31.3. KAJAANI (Yle Kainuu, Lönnrotinkatu 14 B, 2. krs)

ke 1.4. LAPPEENRANTA (Yle Etelä-Karjala, Kristiinankatu 11 A)

ti 7.4. LAHTI (Yle Lahti, Aleksanterinkatu 8 )

ke 8.4. TAMPERE (Yle Tampere, Vuolteenkatu 20, 3. krs)

to 9.4. TURKU (Yle Turku, Aurakatu 8 (KOP-kolmio, 7.krs)

pe 10.4. HELSINKI (Yle toimitus, Radiokatu 5, Iso Paja, pääovet)

Esikarsinnat käydään Ylen maakuntatoimitusten studioilla klo 12-17.

Videoilmoittautuminen

Maakuntastudiolla taltioitujen suoritusten lisäksi kilpailuun on voinut osallistua myös toimittamalla järjestäjälle 2-3 minuutin mittaiset videoklipit suorituksistaan 7.4. klo 17 mennessä.

Nettiäänestys

Tuomaristo valitsee kaikista kilpailuun osallistuvista laulusuorituksista 100 videotallennetta nettiäänestykseen, jotka julkaistaan yle.fi/tangomarkkinat -sivustolla ma 4.5.2015 klo 14. Julkaistavan laulusuoritusnäytteen kesto on n. 57 sekuntia.

Näytteet tuomariston valitsemista 100 esikarsintasuorituksesta ovat katseltavissa ja kuunneltavissa yle.fi/tangomarkkinat -sivustolla 4. toukokuuta alkaen. Nettikarsinnan suorituksista yleisö äänestää 4.-18.5.2015 jatkoon 20 nais- ja 20 mieslaulajaa. Yleisön valitsemien kilpailijoiden lisäksi tuomaristo valitsee jatkoon 10+10 kilpailijaa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI