Suomalaista musiikkia suomalaisille Pärnussa Virossa

0
Nimmari Arjalta Rauno-fanille
Tungosta parketilla
Suomalaiset musiikkiammattilaiset piipahtavan silloin tällöin Suomenlahden eteläpuolella, Virossa keikkailemassa ja silloin suosituin kohde on Viron kesäkaupunki Pärnu.

Kylpylöissä vierailee paljon suomalaisia ja toiveet kuulla tanssittavaa musiikkia ovat toteutuneet muun muassa suomalaistaustaisen Jukebox Oü. Yritys välittää artisteja kylpylöihin välityksellä.

Viiking kylpylä

Päättyneellä viikolla Viiking kylpylässä esiintyivät mm. Kaija Pohjola ja Arja Havakka. Molemmat artistit kertoivat vierailevansa useita kertoja vuodessa Pärnussa.

Kaija Pohjolan esiintyminen sisälsi taiteilijan parasta ja tunnetuinta ohjelmistoa ja nimenomaan sitä tanssittavaa musiikkia.

Kaija Pohjola

Kaija voitti vuonna 1991 tangokuningattaruuden ja oli jo sitä ennen aloittanut solistin tehtävät vuonna 1965. Kaija Pohjola kertoikin hänellä, Arja Korisevalla, Maarit Taavitsaisella ja Eija Kantolalla on ura jatkunut jo pitkään ja suosio kestää.

Toinen kestosuosikki saman kylpylän estraalilla oli Arja Havakka. Rovaniemeltä Kemiin muuttanut Arja on keikkaillut jo 40 vuotta.

Tunnetuksi ja tähdeksi hän tuli Lokki-kappaleella.

Arja Havakka

Alun perin hänestä piti tulla klassinen laulaja, mutta pian hän olikin Tommi Lainkarin yhtyeen basistina ja keikkailu alkoi. Lokki kappaleen myötä 1994 oli suosio taattu. Mutta ei esiintyminen ole Arja Havakalle pelkästään valssia, häneltä irtoaa hienosti vaikkapa Jonny B Goode tai Jambalaya.

Taiteilija osaa myös hauskuttaa yleisöä.

Myös Järvi-Pohjanmaan alueelta on käynyt usein Pärnussa esiintymässä Jussi Roponen Soinista. -JP

Nimmari Arjalta Rauno-fanille

JÄTÄ KOMMENTTI