Tangokuningas Marko Maunukselasta tulee Yle Kainuun aamujuontaja

0
Marko Maunuksela Yle Kainuussa (Kuva: Hanne Kinnunen)
Marko Maunuksela Yle Kainuussa (Kuva: Hanne Kinnunen)
– Totta se nyt on. Yksi pitkäaikainen haaveeni. Näitä polkuja kun rohkeasti tallaa, niin koskaan ei voi tietää, mihin ne johtaa ja mitä polun päästä löytyy. Nyt löytyi Yle Kainuu -radion aamujuontajan pesti, hehkuttaa Marko Maunuksela tulevaa.

Viiden vuoden takainen Tangokuningas Marko Maunuksela on tänä keväänä etsinyt uusia tangokuninkaallisia Seinäjoen Tangomarkkinat esikarsintakiertueella. Marko isännöi kiertuetta kentällä kolme viikkoa ja sparrasi tulevia kuninkaallisia, samaan aikaan ilmestyi myös Markon uusin äänite – tango Sydämen lupaus ( Por una cabeza). Kevät on muutenkin vienyt Markoa moneen mukaan mm. konsertti vanhainkodissa, messuja, menestyksekäs Olavi Virran Sävelin -konserttikiertue, jonka Marko myös itse käsikirjoitti ja juonsi sekä lukuisia yksittäisiä juontajan pestejä yms. tapahtumia perinteisten tanssikeikkojen lisäksi. Toukokuussa pakataan laukut Espanjan Fuengirolaan yhdistetylle loma- ja työmatkalle. Lomailun ohessa viihdytetään yleisöä suomi-iskelmä baarissa. Mutta ennen sitä on solmittu uusi sopimus – Marko aloittaa radiojuontajana!

– Totta se nyt on. Yksi pitkäaikainen haaveeni. Näitä polkuja kun rohkeasti tallaa, niin koskaan ei voi tietää, mihin ne johtaa ja mitä polun päästä löytyy. Nyt löytyi Yle Kainuu -radion aamujuontajan pesti, hehkuttaa Marko Maunuksela tulevaa.

Markolla on ollut vahvaa puheroolia ennenkin. Useilla eri konserttikiertueilla ja Seinäjoen Tangomarkkinoiden TV-konserteissa käsikirjoittajana ja juontajana. Vuosina 2013-2014 Marko oli pääosassa Seinäjoen Kaupunginteatterin Sata kesää tuhat yötä – revyyssä sekä kesällä 2014 Syvälahden tanssilavateatterissa TeatteriOsuuskunta EStaten Muistojen polku -musiikkinäytelmässä.

– Heti Seinäjoen Tangomarkkinoiden jälkeen, heinäkuun puolesta välistä alkava aamuradiopesti kuljettaa puolet elämästäni ja ajastani Kajaanin maisemiin. Yle Kainuun aamuäänenä olen viikottain. Viikonloput kuluu edelleen tanssikeikoilla Fantasia-orkesterin kanssa ja tanssit mennään sillä tutuksi tulleella, perinteiseen tanssimusiikkiin painottuneella Marko Maunuksela & Fantasia -otteella. En siis ole missään nimessä hylkäämässä teitä ja musiikkia.

Odotan uutta juontopestiä jo ihan innoissani ja jännittyneenä. Niinkuin pikkupoika koulureppu selässä lähden matkaan. Paljon tulee varmasti uutta asiaa ja haasteita. Otan ne vastaan. Nuoruudestani asti olen ollut vikkelä liikkeissäni, nopea päätöksissäni. Ja myös erittäin kunnianhimoinen ja halukas haastamaan itseäni yhä uudelleen ja uudelleen. Esimerkkejä noista haasteista ja tarinoista riittää. Kenties voin avata niitä joskus teillekin, vaikkapa noiden aurinkoisten, kesäisten ja syksyn ruskan värittämien aamujen aikana. Luvassa on mielenkiintoinen ja kiehtova syyskausi. Maailmanmenoon sulautuen, Kainuun aikaa eläen, laulaen ja puhuen, kuvailee runollisesti Maunuksela.


Marko Maunuksela & Fantasia -keikkakalenterin pääset tästä.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI