Tulivuorirock Unplugged lähestyy

0
Jore Marjaranta on yksi Tulivuorirock Unpluggedin tähdistä. (Kuva: Magnum Live )
Jore Marjaranta on yksi Tulivuorirock Unpluggedin tähdistä. (Kuva: Magnum Live )

Tomi Olli

LAPPAJÄRVI

Lappajärvellä rokataan 19.-20.7. Tulivuorirock Unpluggedissa. Lappajärven keskustaan muuttanut tapahtuma järjestetään samaan aikaan paikallisten kesämarkkinoiden kanssa, eli markkinaväenkin on helppo siirtyä rocktelttojen suojaan.

Perjantai-illan avaa suomalaisen musiikkimaailman legendoihin kuuluva Kauko Röyhkä, joka tunnetaan monista kuolemattomista kappaleistaan sekä karismaattisesta esiintymisestään. Röyhkän jälkeen lavan valtaan Jore Marjaranta Duo. Jorehan muistetaan niin omasta soolourastaan kuin myös muun muassa Leningrad Cowboysista. Illan päättää Antti Railio Duo. The Voice of Finland -kisan voittanut Antti ei taatusti jätä yleisöä kylmäksi, sillä miehen vahva ääni tunkeutuu selkäytimeen saakka. Lappajärvi on Antille läheinen paikka myös muutaman vuoden takaisen Kuorosota-voiton ansiosta, sillä mies oli mukana Timo Kotipellon johtamassa voittoisassa ryhmässä.

Lauantaina rokataan entisten ja nykyisten lappajärveläisten bändien voimin. Lavalle nousevat Kameleon, Los Bananas, Chainhead, Rainbow Ice, Poikkeuslupa, No More, Nameless sekä Karvalan Union.

Perjantaina ja lauantaina pyörii tapahtumateltassa myös maksuton päiväkaraoke. Lisäksi paikanpäällä on A-oikeudet.

Intiimiä akustiikkaa

Tulivuorirockiin ensimmäistä kertaa saapuva Jore Marjaranta odottaa tulevaa mielenkiinnolla.

– En tosiaan ole aiemmin soittanut tapahtumassa, vaikka Tulivuorirockilla on pitkät perinteet. Tiedän kuitenkin festarin hyvin ja olen kuullut siitä pelkkää positiivista. Lappajärvelle tullaan iloisella meiningillä.

Joren kanssa lavalle nousee muun muassa Tartu Mikkiin –ohjelman bändistä tuttu kitaristi Ville Nurmi.

– Settimme sisältää soolotuotantoni kappaleita. Mukaan mahtuu kuitenkin myös joitakin covereita, jotka hahmottuvat keikan aikana. Kokonaisuudessaan nautin akustisista esiintymisistä, sillä silloin voi lavalla kokeilla vapaammin erilaisia elementtejä. Samalla myös vuorovaikutus yleisön kanssa on bändikeikkoja intensiivisempi, Marjaranta listaa.

Kokeneen muusikon kalenteriin on kesälle merkitty myös vierailu katsomon puolelle.

– Legendaarinen elektronisen musiikin pioneeri Kraftwerk konsertoi elokuussa Helsingissä Flow Festivalilla. Sinne on tarkoitus suunnata, jos vain aikataulu antaa myöden.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI