SUPERPESIS | Näin Ankkurit kairasi ekan otteluvoiton Haminasta – sunnuntaina jatketaan hyvällä flow:lla Kitrolla

0
Nähdäänkö Kitrolla Ankkureiden perinteinen koko joukkueen voitontanssi (JK/K-Media / J-Pnews)

Ankkurit /J-Pnews

Ottelun sisältä aloittanut Hamina onnistui avaamaan ottelun juoksutilin heti ensimmäisessä vuorossa, kun Lauri Rönkön kumuralla Teemu Rouhiainen juoksi kotiin. Ankkurien sisäpeli ottelussa alkoi kaamealla tavalla, kun kolmen lyöjän jälkeen taululla oli jo kolme paloa. Ottelun toinen vuoro oli erittäin heikkoa sisäpeliä molemmilta ja ulkopeli hoiti taulut helposti taululle.

Kolmas vuoro jatkui heikkona Haminan osalta, mutta Ankkurit onnistui, kun Ihamäen veljeskaksikko Juho ja Lauri iskivät Ankkurit 1-2 johtoasemaan kotiuttamalla  Nestori Yli-Sissalan sekä Tuukka Etulan.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Haminan sisäpeli jatkui heikkona ja jaksovoitto merkattiin Ankkureille juoksuin 1-2.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Ankkureille tuli  useampi kotiutuspaikka ja yksi juoksu myös syntyi Petteri Kortelaisen hienolla välilyönnillä, millä Atte Kuosmanen eteni kotiin. Hamina myös onnistui jakson ensimmäisessä vuorossa tasoittaen tilanteeksi 1-1 Rönkön keskipompulla.

Jakson toisessa vuorossa Ankkurit onnistui loistavasti. Lauri Ihamäki siirti Ankkurit 1-2 johtoasemaan Haminan kopparin avustuksella ja, kun Kortelainen sekä Ville Keltikangas onnistuvat vielä iskemään välilyönneillä juoksut niin Ankkurien johto kasvoi lukemiin 1-4. Hamina onnistui vuorossa kerran Juho Hacklinin kaventaessa pussarilla tilanteeksi 2-4.

Jakson kolmas vuoro ei tuottanut Ankkureille juoksuja. Hamina kuitenkin onnistui hienosti ja iskivät itsensä 5-4 johtoasemaan Hacklinin, Rönkön ja Roope Koskelaisen kotiutuksilla. Samat lukemat jäivät myös jakson loppulukemiksi.

Ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan ensimmäisenä Supervuorossa. Siinä ei ottelun voittajaa saatu selville, vaikka Ankkurit tilannetta rakentikin. Haminalle ei paikkoja syntynyt. Ankkureille syntyi pari paikkaa, mutta kotiutusyritykset jäivät ponnettomiksi.

Ottelun ratkaisu siirtyi kotiutuslyöntikilpailuun, jossa Hamina ei onnistunut omalla vuorollaan lyömään juoksuja lainkaan. Yksi oli lähellä, kun Rönkkö löi kumuran väliin, mutta kolmoskoppari Tuukka Etula näytti heittokätensä voiman ja etenijä kärähti kotipesään. Ankkurit tarvitsi tasoittavalla vuorollaan yhden juoksun ja siinä myös onnistui, kun  kolmannessa parissa Petteri Kortelainen löi painepallon polttolinjaan ja Pyry Alanen juoksi Ankkureille voittojuoksun. Koko kamppailun loppulukemiksi merkattiin Ankkurien voitto jaksoin 1-2 (1-2, 5-4, 0-0s, 0-1k)