HyvaEP | Ilmajoen, Kurikan ja Lapuan sote-keskusten viikonloppujen kiirevastaanotot siirtyvät Seinäjoelle, Alajärvi 1.4.2025

0
Seinäjoen keskussairaalan pääsisäänkäynti (Kuva: Santeri Viinamäki/J-Pnews)

Ilmajoen, Kurikan ja Lapuan sote-keskusten viikonloppujen kiirevastaanotot siirtyvät Seinäjoelle 5.10.2024

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhteinen viikonloppujen kiirevastaanotto aloittaa toimintansa lauantaina 5.10.2024. Yhteinen kiirevastaanotto toimii Seinäjoen kiirevastaanoton tiloissa Y-talossa viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 10-18.

Yhteisellä viikonloppujen kiirevastaanotolla hoidetaan 5.10. alkaen Seinäjoen lisäksi Ilmajoen, Kurikan ja Lapuan alueen asukkaita. Viikonloppujen kiirevastaanotot päättyvät Ilmajoen, Kurikan ja Lapuan sote-keskuksissa syyskuun lopussa. Arkipäivien ja arki-iltojen kiirevastaanotto jatkuu näissä sote-keskuksissa entisellään.

Yhteiseen viikonloppujen kiirevastaanottoon tulevat 1.4.2025 alkaen mukaan myös Alajärven, Kauhavan ja Kauhajoen sote-keskusten kiirevastaanotot. Siihen saakka näillä alueilla toimii kiirevastaanotto myös viikonloppuisin tavalliseen tapaan.

Kiirevastaanottojen puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Seinäjoen, Ilmajoen, Kurikan ja Lapuan alueen asukkaat voivat jatkossakin soittaa oman alueensa kiirevastaanoton numeroon. Viikonloppuisin puhelut ohjautuvat automaattisesti yhteisen kiirevastaanoton hoitajille.

Milloin kiirevastaanotolle ja milloin päivystykseen?

Kiirevastaanotto on ajanvarauksellista vastaanottoa ja perustuu ennen vastaanottoa puhelimitse tai chat-palvelussa tehtävään hoidon tarpeen arviointiin. Kiirevastaanotolle voi hakeutua äkillisen sairastumisen, vamman, pitkäaikaissairauden akuutin vaikeutumisen tai äkillisen toimintakyvyn alenemisen vuoksi, jos tilanne vaatii tutkimusta ja hoitoa 0-2 vuorokauden kuluessa.

Päivystyspotilaat hoidetaan ympärivuorokautisesti yhteispäivystyksessä Seinäjoen Y-talolla kiireellisyysjärjestyksessä, kuten tähänkin saakka. Päivystyksessä hoidetaan potilaita, joiden hoitoa ei voi siirtää myöhemmäksi ilman oireiden pahenemista tai vamman vaikeutumista.

Jos ei ole varma, onko syytä hakeutua kiirevastaanotolle, niin apua ja neuvoja saa soittamalla kiirevastaanoton numeroon. Päivystysapunumeroon 116117 voi olla yhteydessä päivystyksellisissä asioissa. Numeroissa on takaisinsoittopalvelu. Hätätilanteessa tulee soittaa aina 112.

Moniin vaivoihin saa nopeasti apua myös Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen chat-palvelusta. Chat-palvelussa työskentelee mm. hoitajia ja lääkäreitä. Chat-palvelussa voi asioida OmaEP-mobiilisovelluksella tai osoitteessa omaep.fi. Palvelu on avoinna arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 9-17.



 

JÄTÄ KOMMENTTI