Piispanmessu televisioidaan suorana lähetyksenä sunnuntaina Virroilta.

0
Piispanmessu lähetetään suorana tv-lähetyksenä 250-vuotiaasta Virtain kirkosta huomenna sunnuntaina.

Virtain kirkon 250-vuotisjuhlavuoden juhlinta jatkuu huomenna sunnuntaina (29.9.) piispanmessun merkeissä.

Messu esitetään suorana YLE TV 1- kanavalla ja Yle Areenassa. Messun toimittaa ja saarnaa piispa Matti Repo. avustajanaan seurakuntapastori Mari Pääkkönen.

Kanttorina toimii Mirja Latva-Laturi ja urkurina Jouko Palomäki. Lisäksi mukana on muita muusikoita Hannu Kiiski, sello, Virpi Vuorenmaa, viulu ja Henna Uusi-Niemi, huilu sekä myös juhlakuoro.

Messun tekstinlukijoina palvelevat kaupunginjohtaja Henna Viitanen ja opettaja Severiina Heikkinen yhtenäiskoulusta. Muina avustajina messussa toimivat vt. kirkkoherra Jukka Taskinen, kappalainen Marja Tuomi, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jukka Veija, kirkkovaltuuston vpj. Sirpa Ilkka-Ahola. nuorisotyönohjaaja Joona Hernesniemi, talouspäällikkö Tuija Tolvanen ja suntio Hannu Tolvanen.

Suora tv-lähetys on suuri ponnistus seurakunnalta. Yhteistyötä kirkon viestinnän ja Ylen kanssa on tehty noin vuoden verran tämän piispanmessun eteen. Käsikirjoitus on hiottu yhdessä ja messua on muokattu ”tv-ystävälliseksi”. Etenkin messun musiikkiin on panostettu paljon.

– Minun muistissani ei löydy yhtään jumalanpalvelusta tai yksittäistä tapahtumaa Virtain kirkossa, jonka eteen on tehty niin paljon työtä, toteaa juhlavuosikoordinaattori Anssi Nyman. -Toivottavasti hiomisen määrä välittyy myös yleisölle. Yle on tässä mukana isolla porukalla ja ammattitaidolla, joten kyllähän seurakunnankin täytyy tehdä tämä tosissaan, hän korostaa.

Messu on ajoitettu Mikkelinpäivään, jota pidetään mahdollisena Virtain kirkon käyttöön vihkimispäivänä. Näin koko Suomi pääsee seuraamaan, kun Virtain kirkko täyttää 250-vuotta. Varmasti piispan saarnassakin tullaan viittaamaan tähän kirkon juhlahetkeen, Nyman arvelee.

-Iso haaste on ollut tv-messun kesto. Sille varattu lähetysaikaa 58 minuuttia, kun normaalisti messu Virroilla kestää reilun tunnin.  Nyt tehdään kuitenkin tv:n ehdoilla tiiviisti, Anssi Nyman avaa.

Anssi Nyman korostaa tilaisuuden merkitystä: -Tv-jumalanpalvelusten katsojamäärä on korkea, yli 100.000 katsojaa, joten tämä tuo todella hienoa näkyvyyttä meidän kirkollemme ja toki myös kaupungille.

Messun jälkeen juodaan yhdessä kirkkokahvit kirkossa ja seurakuntatalolla. – jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI