Pohjanmaan Kokoomus sai uuden toiminnanjohtajan

0
Anssi Murtonen. (Kuva:Pohjanmaan Kokoomus ry)

Kokoomuksen puoluehallitus on valinnut Pohjanmaan kokoomuksen toiminnanjohtajan sijaiseksi Anssi Murtosen. Hän korvaa tehtävässä määräaikaisesti kunta- ja aluevaalien vaalipäälliköksi syyskuussa siirtyneen Riikka Varilan.

Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala on erittäin tyytyväinen nimitykseen.

– Olen erittäin iloinen siitä, että saamme Anssin johtamaan piiritoimistoamme. Murtonen tuntee Pohjanmaan kokoomuslaiset ja pystyy hyppäämään suoraan vauhdikkaaseen vaalivalmistautumiseemme, kertoo Luhtala.
Anssi Murtonen on otettu luottamuksesta tehtävään ja tarttuu toimeen välittömästi. Hän aloittaa tehtävässä heti ensi viikolla.
– On suuri kunnia päästä johtamaan työtä pohjalaisten menestyksen eteen osana osaavaa Kokoomuksen joukkuetta. Menestys tulee ennen työtä vain aakkosissa, joten hihat on nyt kääritty ja kädet isketty saveen. Pohjanmaa on suomalaisuuden ja suomalaisen työn juurevaa kotiseutua. Lähdemme tekemään pohjalaisten hyväksi vaalityötä ja vaalien jälkeen valtuustotyötä kunnissa ja hyvinvointialueilla, toteaa Murtonen.
Murtonen on toiminut aiemmin mm. Kokoomuksen nuorten liiton pääsihteerinä sekä IT-alalla erinäisissä tehtävissä ja toiminut monissa eri järjestötehtävissä.

Antti Tuomela valittiin Kokoomuksen puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi

Laihialainen Antti Tuomela, 25, valittiin Kokoomuksen puoluevaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Venla Kalmi Hämeestä. Varapuheenjohtajien toimikausi kestää seuraavaan puoluekokoukseen, joka pidetään kesäkuussa 2026 Kotkassa. Puoluevaltuuston puheenjohtajana toimii kansanedustaja Heikki Autto.

Tuomela näkee puoluevaltuuston varapuheenjohtajan tehtävässä tärkeänä sen, että kentän ääni kuuluu puolueen sisällä. Myös valmistautumisen tuleviin kunta- ja aluevaaleihin sekä eduskuntavaaleihin hän näkee keskeisiksi.
– Puoluevaltuusto on Kansallisen Kokoomuksen ylin päättävä toimielin puoluekokousten välillä ja samalla ohjelmatyön sydän. Valtuustolla on iso valta ja vastuu puolueen linjatyöstä, paaluttaa Tuomela.
Tuomelalla on kokemus nuoresta iästä huolimatta Kokoomuksen puoluevaltuustossa, järjestötyöstä sekä kunta- ja aluepolitiikassa. Hän toimii Laihian kunnanvaltuuston puheenjohtajana sekä Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettuna ja tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja.
– Otan nöyrin mielin vastaan puoluevaltuuston antaman luottamuksen. Nyt on käärittävä hihat ja vedettävä käteen ne kuuluisat Toivotalkoo-hanskat, päättää Tuomela.

 

Kuva: Anssi Murtonen. Kuvaaja: Pohjanmaan Kokoomus ry

JÄTÄ KOMMENTTI