Mestaruusliiga | Siipirikkoisena matkassa ollut Hurmos jäi Kyky-Betsetin jalkoihin.

0

Kauden aloitus Kyyjärvellä päättyi kotijoukkueen voittoon 3-0 (25-22, 25-15, 25-22).

Ennen ottelua paljastui yllättävä uutinen kun Hurmoksen USA:n vahvistukset olivat ulkona kokoonpanosta.

Ottelun ensimmäinen erä oli pitkään kotijoukkueen hallussa, kunnes Hurmos alkoi antaa painetta syöttöruudussa ja kavensi johtoa huomattavasti. Etenkin Niklas Björlin horjutti Kykyn vastaanottoa pahoilla syötöillään.

Toisessa erässä mentiin vahvassa Kyky-Betsetin otteessa, kun Hurmos ei päässyt ohittamaan kotijoukkueen torjuntaa. Ensi esiintymisensä Kykyn paidassa pääsi tekemään myös Markuss Cielavs syöttövaihdon merkeissä.

Pitkän tauon jälkeen ottelun kolmannessa erässä mentiin jälleen rinta rinnan ja pisteitä kimposi vuorotellen. Kolmannen erän ratkaisupalloilla Hurmos haastoi vielä Kyky-Betsetin, mutta haasto ei tällä kertaa riittänyt loppuun saakka.

Otteluisännän toimesta ottelussa parhaina palkittiin Hurmokselta Niko-Matias Puhakka ja Kyky-Betsetiltä. Ottelun Pro liberona Darian Picklyk.

Parhaiden pelaajien sekä valmentajien kommentit:

Niko-Matias Puhakka:

– Kokoonpanomuutokset sekoittivat omaa peliä, mutta saatiin ihan hyvä tsemppi päälle. Oli hyviäkin pätkiä ja tsempin kautta saatiin kohtalaista peliä, joka kuitenkin aaltoili liikaa ja Kyky pääsi karkuun. 

Omaan peliin ei voi olla tyytyväinen, iso vastuu, mutta liikaa virheitä hyökkäyksen ja vastaanoton puolella. 

Joukkueen pelin tulee parantua vastaanotosta lähtien. Kyky oli parempi niin vastaanotto kuin hyökkäysprosenteissa. Suoria torjuntaan lyöntejä ja virheitä täytyy saada pois.

Sten Perillus:

– Torjunta toimi hyvin ja jatkopalloissa oltiin vahvoja. Vastaanottohyökkäyksissä oli hieman parantamisen varaa. 

Oma peli ihan hyvä, passarin kanssa yhteys paranee päivä päivältä, torjunta oli tänään ihan hyvä myös, ehkä syötössä eniten parantamisen varaa. 

Isoin kehityskohde joukkueella sideoutissa, sekin paranee päivä päivältä.

Daryl Tay

– Käännekohta oli jo ennen pelin alkua, kun kuulin, että ulkomaalaispelaajat eivät pysty pelaamaan. Tiesimme heikkoutemme ja puhuimme niistä, mutta silti ne tulivat esiin, esim. hyökkäysvirheet olivat anteeksiantamattomia. 

Meillä oli vain yksi hyppysyöttäjä, kun taas Kykyllä oli useita vahvoja hyppysyöttäjiä. Pelasimme vähän liikaa varman päälle pelin alussa. Jotkin pelin osa-alueet olivat hyviä, kuten puolustus, mutta hyökkäyksessä teimme tyhmiä virheitä. 

Joukkueen nuoruus ei ole mielestäni tekosyy huonolle pelaamiselle, jos on kyky pelata niin ikä ei ole syy pelata huonosti.

Guntis Atars:

– Olin kuullut aikaisemmin, että Hurmoksen ulkomaalaiset eivät saa pelata, joten se tietysti helpotti meidän peliämme. kolme pistettä kotiin, mutta pelissä voi parantua etenkin sideout, en ole myöskään täysin tyytyväinen hakkurin esitykseen. Kun vastaanotto toimii, Joskalla on helppo työ rakentaa peliä ja tänään se onnistui ihan hyvin. 

Tällä hetkellä parannettavaa hakkurin paikalla, hakkurin työ on tehdä tehokkaasti pisteitä isoistakin palloista.



 

JÄTÄ KOMMENTTI