Nelimarkka-Museolla tapahtuu

0
Nelimarkka-museo

NELIMARKKA-MUSEON NÄYTTELYT JA TAPAHTUMAT

  • MUSEO
  • EERO NELIMARKKA – Punaiset tossut ja silinterihattu; näyttely jatkuu
    Uusitussa perusnäyttelyssä runsaasti Nelimarkan harvemmin nähtyjä varhaisia teoksia
  • PARALLEELIT: VIROLAINEN JA SUOMALAINEN MODERNISTINEN TAIDE 28.9.2024–12.1.2025
    Teoksia Viron taidemuseosta ja yksityiskokoelmista 1920-luvulta
  • EERO NELIMARKAN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLA 11.10. klo 18. Museo tarjoaa sisäänpääsyn, kahvia ja Nelimarkka-leivoksia sekä Eero Nelimarkan elämään ja taiteeseen kytkeytyvän Maisemia & ystäviä -konsertin; esiintyjinä Tommi Niskala (piano) ja Antti Nissilä (baritoni).
Tommi Niskala (piano) ja Antti Nissilä (baritoni).

Maisemia & ystäviä -konsertti ja Nelimarkka-museon 60-juhlavuoden Eero Nelimarkan syntymäpäiväjuhlat Nelimarkka-museossa

Nelimarkka-museo järjestää osana museon 60-juhlavuotta Eero Nelimarkan syntymäpäiväjuhlat ja Maisemia & ystäviä -konsertin 11.10.2024 klo 18–20 . Maksuton juhla sisältää sisäänpääsyn näyttelyihin, leivoskahvit ja konsertin, jossa esiintyvät baritoni Antti Nissilä ja pianisti Tommi Niskala. Esityksen ohjelmisto kytkeytyy Eero Nelimarkan elämään ja taiteeseen. Konsertti alkaa klo 19.

Antti Nissilää ja Tommi Niskalaa yhdistää se, että molemmat ovat toimineet Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoron johtajana. Niskala on alajärveläislähtöinen muusikko ja kuoronjohtaja, joka nykyisin työskentelee Kallion kirkon kanttorina Helsingissä ja johtaa muun muassa Helsingin Filharmonista kuoroa. Nissilä on Pohjois-Norjasta Pirkanmaalle paluumuuttanut laulaja, säveltäjä ja kapellimestari. Sukujuuret ja kesämökki kytkevät myös hänet Järviseudulle, Vimpelin Pokelaan.

Maisemia & ystäviä -konsertissa kuullaan suomalaista, ranskalaista ja norjalaista laulu- ja pianomusiikkia. Antti Nissilä on myös säveltänyt tätä tilaisuutta varten uuden laulun, joka kuullaan ensiesityksenä.

Alvar Aalto: Villa Väinölä

 

VILLA VÄINÖLÄ: (os. Väinönt. 4. auki ti-pe 13–17)
  • OMAISHOITAJIEN valokuvanäyttely – Luonto hoitaa hoitajaa 1.–31.10.
    Näyttely vastaa valokuvin kysymyksiin: Miten sinä ammennat voimaa luonnosta? Millainen on mielesi maisema?

Lämpimästi tervetuloa!



 

JÄTÄ KOMMENTTI