Tohnisen Äijät juhlivat Töysässä

0

Töysässä on valittu Tohnisen Äijä – arvonimen saajia, vuodesta 1986 alkaen. Lopullisen valinnan on vuosittain tehnyt, aikaisemmin Töysän kunnanhallitusten ja kuntaliitokseen jälkeen Alavuden kaupunginhallitus.

Valinta on kohdistunut kotiseudun hyväksi toimiviin. Sellaisiin miehiin ja naisiin, jotka ovat yrittäjyydellään sekä vapaaehtoisella toiminnallaan uurastaneet töysäläisten hyväksi. -Ja innostaneet myöskin muita mukaan Töysän tunnetuksi tekemiseen.

Vuonna 2023 tämän arvostetun arvonimen saajaksi valittiin, Sepänniemen lomakylän yrittäjä Marja-Liisa Pienimäki. Nyt elokuun ensimmäisenä sunnuntaiksi ”Lissu” kutsui koolle, kaikki elossa olevat Äijät Sepänniemeen, yhteiseen juhlaan muistelemaan menneitä ja tulevia.

Tilaisuuteen osallistui kaikkiaan 16 tohnista. Töysässä yhä asuvia 14. Molemmat Äijiksi valitut säästöpankin johtajat ovat muuttaneet muualle. Tuure Rajaniemi saapui juhlaan Vaasasta ja Markku Järvenpää Nurmosta.

Mainittakoon, että ensimmäisen vuosikymmen aikana valituista on elossa enää ainoastaan Matti Keskinen (1989), Pentti Hautala (1992) ja Tuure Rajaniemi.

Todellisia, valtakunnan/maailman julkkiksia on valittujen joukossa, Vesa Keskinen v. 2002, ja Jari-Matti Latvala v.2022.

Sepänniemessä jokainen Äijä piti esitelmän. Nautittiin Marja-Liisa Pienimäen kestityksestä. Erityisiä herkkuja olivat, vuoden 2020 Tohnisen Anni Tikkamäen taituroimat Äijä-nimikkoleivokset!

3-tuntisen tilaisuuden aikana laulettiin yhdessä ja erikseen. Säestyksistä vastasivat Tohnisen Äijiksi myös valitut, alan ammattilaiset: Reijo Niemisen, Klaus Lavila ja Risto Lehtinen.



 

 

JÄTÄ KOMMENTTI