JULKILAUSUMA | Sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus on turvattava kaikille – Jokaisessa kunnassa on oltava tarpeenmukaisia lähipalveluita

0

Kokoomuksen Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä:

Kokoomuksen Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä painottaa, että riippumatta asuinpaikasta kaikille Etelä-Pohjanmaan asukkaille on taattava laadukkaat ja oikea-aikaiset palvelut. Jokaisella kansalaisella on oikeus saada tarvitsemansa palvelut kohtuullisessa ajassa ilman turhia viiveitä.

Hyvinvointialueen palveluja on oltava saatavilla tasapuolisesti. Hyvinvointialueen kehittämisessä on huomioitava alueen moninaisuus. Jokaisen kunnan alueella tulee järjestää vähintään keskeiset perustason palvelut lähipalveluina. Palveluiden saatavuus, laatu ja vaikuttavuus niin nykyisissä kuin liitoskunnissakin on varmistettava.
On tärkeää, että tarpeenmukaiset perustason palvelut ovat fyysisesti saavutettavissa lähipalveluina, tarvittaessa jalkautuvien palveluiden avulla. Lisäksi palveluja pitää täydentää digitaalisilla ratkaisuilla. Näin varmistetaan eri ikäisten asukkaiden tasapuolinen palveluiden saatavuus.
Kokoomuksen Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmän tavoitteena on jatkossakin varmistaa, että hyvinvointialueemme jokaisella paikkakunnalla on tarjolla vaikuttavat, laadukkaat ja saavutettavat palvelut, jotka takaavat hyvinvointia kaikille Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen asukkaille ja sen myötä elinvoimaa alueen kunnille.

 



J-Pnews toimitus:

Ole hyvä lukija käytä kommentointimahdollisuuttasi kaikkiin artikkeleihimme yleisesti tunnettujen pelisääntöjen mukaisesti. (kirjoita kommenttikenttään alapuolella)

Mitä on hyvinvointi? Onko elintasomme laatu ja siitä suraava kansalaistemme hyvinvointi ja -tyytyväisyys sitä, että peruspalvelut ovat turvallisesti lähellä, eikä satojen kilometrien päässä?  Onko keinotekoisissa ns ”hyvinvointialueissa” mitään järkeä !?


 

JÄTÄ KOMMENTTI