Soinin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan päätöksiä

0
Soinin kunnantalo

Soinin sivistys- ja hyvinvointilautakunta avasi syyskauden kokoustamalla 4.9.2024.

Lautakunta merkitsi tiedoksi 1.8.2024 voimaan tulleet opetussuunnitelmamuutokset ruotsin ja katsomusaineiden osalta sekä perusopetuksen valmistavan opetuksen opetussuunnitelman päivitykset. Soinin yhtenäiskoulun päivitetyt järjestyssäännöt hyväksyttiin. Järjestyssääntöihin tuli sääntömuutokset puhelimen käytön, hajusteettoman koulun sekä koulu- ja välituntialueen osalta.

Hyvinvointiosaston puolelta hyväksyttiin Soinin kunnan hyvinvointiraportti vuodelta 2023 ja raportti annettiin edelleen kunnanvaltuustolle ja -hallitukselle hyväksyttäväksi. Tekojään jäädytysaikataulua tarkennettiin siten, että jäädytys aloitetaan viikolla 45, mutta työ tulee aloittaa sulan maan aikana, jotta vesi läpäisee maan jäädytysputkiin asti. Oikea-aikaisella jäädytyksellä saadaan sähkönkulutus minimoitua koko kauden aikana. Liikuntapaikkahoitaja ja hyvinvointikoordinaattori voivat harkintansa mukaan päättää jään teon aloittamisesta sääolosuhteet huomioiden.

Soinin kunnanhallitus oli saanut vanhus- ja vammaisneuvoston tekemän aloitteen eläkeläisten kuntosali- ja vesijumppavuoron ohjaajapalvelun siirtämisestä kunnan kustannettavaksi.  Aloiteasia kuuluu kuitenkin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan vastuualueelle. Lautakunta päätti jatkaa eläkeläisten kuntosalitoiminnan ja vesijumpan ohjaajapalvelun maksamista toistaiseksi Pohjoiskangas-rahastosta kuten tähänkin saakka.

Taloustilanne kuluvan vuoden osalta on hyvällä tolalla ja näyttää vahvasti siltä, että sekä sivistys- että hyvinvointisektoreilla palvelut saadaan tuotettua suunnitellun talousarvion puitteissa.  Lautakunta keskusteli vuoden 2025 talousarviosta sekä talouden suuntaviivoista lähivuosille. Suuriin investointeihin ei ole tällä hetkellä tarvetta. Tärkeää olisi saada lisää wc-tiloja yhtenäiskoululle.  Toimialajohtajien ajankohtaiskatsauksissa kuultiin mm.  valmisteilla olevan liikuntastrategian suuntaviivoista sekä siitä kuinka koulun uusittu piha-alue on lisännyt yläkoululaisten liikkumista välitunnilla.



 

JÄTÄ KOMMENTTI