XI Veteraaniautojen Virrat-tapahtumaan osallistui nelisenkymmentä autoa

0
Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua veteraaniautoihin ennen ajotapahtuman alkua Erkan areenan piha-alueella. Menopelejä oli parkkeerattu ympäri aluetta.

Ylä-Pirkanmaan Mobilistien järjestämään XI Veteraaniautojen Virrat-tapahtumaan osallistui lauantaina nelisenkymmentä autoa, jotka kiersivät noin 120 kilometrin reitin kauniissa Pohjois-Pirkanmaalaisissa maisemissa.

Tällä kertaa tapahtumaan osallistui kaksi Sisu-merkkistä kuorma-autoa.

Matkalle Virroilta lähdettiin Erkan areenan pihalta, josta suunnattiin kohti Vaskivettä ja edelleen Kurun markkinoiden kautta Muroleeseen, jossa kylätalolla nautittiin maittava lounas ja pidettiin pieni tauko ajoissa. Täältä matka jatkui Jäminkipohjan ja Ruhalan kautta Ruoveden keskustaan ja sieltä Visuvedelle, joka oli tällä kertaa ajojen päätepiste.

Näytteillä oli yksi moottoripyörä, neuvostoliittolaisvalmisteinen, vm 1953.

Reitin varrella testattiin leikkimielisessä kisassa kuljettajien tai matkustajien tietoa ja taitoa viidessä rastipisteessä. Tehtäviin kuului ajamalla auton renkaan navan kohdistaminen, mölkky, matkan arviointi, eri painoisten rautojen heitto renkaan sisälle ja erinäköisten esineiden käyttötarkoituksen tunnistaminen.

Ennen varsinaisen ajotapahtuman käynnistymistä yleisöllä oli mahdollisuus tutustua mobilistinäyttelyyn areenan piha-alueella. Nähtävää ja ihailtavaa oli paljon. Sillä suinkaan kaikki nähtävillä olleet autot eivät lähteneet kiertämään reittiä.  Olipa autojen joukossa pihamaalla yksi moottoripyöräkin. Se oli 1953 mallinen, neuvostoliittolaisvalmisteinen menopeli. Kuorma-autoja oli nähtävillä kaksi, jotka myöskin osallistuivat itse ajotapahtumaan.

Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry:n puheenjohtaja Jari Isokivijärvi ja Parkanon palokunnan entinen johtoauto.

 

Ylä-Pirkanmaan Mobilistien puheenjohtaja Jari Isokivijärvi kertoi, että osanottajamäärä oli tällä kertaa suunnilleen aikaisempien vuosien tasoa. – Paljon on mukana sellaisia autoja, jotka ovat osallistuneet aiemminkin tähän Virtain tapahtumaan vuosien saatossa. -jr



 

Pariss Model

JÄTÄ KOMMENTTI